„Až na čtvrtý set jsme odehráli třetí kvalitní zápas. Druhý a třetí set rozhodly koncovky, klíčová byla vždy jedna naše chyba, stejně jako v předchozích utkáních proti Kladnu a Karlovým Varům. Musím ale kluky pochválit, fungovali dobře, rozdíl byl ale v tom, že Příbram zvládla lépe ten rozdílový bod, zatímco my tu malinkou chybu vždy udělali,“ uvedl ústecký trenér Petr Brom.

Příbramští slaví první domácí vítězství v sezoně. Utkání se hrálo ve skvělé atmosféře téměř vyprodané haly.

„Ústí hrálo velice dobře. První tři sety byly velmi vyrovnané, my jsme neuhráli první koncovku a pak to byla válka o každý bod. Myslím, že jsme ale ukázali velkou morální sílu, když jsme v koncovkách zvládli uhrát následující dva sety a ten čtvrtý už jsme měli pod kontrolou. Kromě naší morální síly bych jako rozhodující momenty utkání viděl naší dobrou obranu a kvalitní servis. Soupeř nám nedal nic zadarmo a pro nás je to velmi cenné vítězství,“ řekl po utkání příbramský trenér Martin Kop.

Klíčový byl třetí set, který nabídl stejně jako ten první, vyrovnanou bitvu. Poté co se oba týmy přetahovaly ve vedení, dospěla sada opět do vyrovnané koncovky. Za stavu 24:23 pro Příbram přišla nečistá nahrávka jednoho z hostujících hráčů a díky tomu zvítězili domácí 25:23 a ujali se vedení 2:1. Poslední sadu už si pohlídali.

Extraliga, 3. kolo:

VK Euro Sitex Příbram – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1 (27:29, 25:21, 25:23, 25:17).
Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 105 minut. Diváků: 582.
SKV Ústí n. L.: Prajzler, L. Bartůněk, Voth, Tibitanzl, Kramár, Vanags, libero Pondělíček - Vodvárka, V. Bartůněk.