A s návratem do domácí haly po čtrnácti dnech se očekává vítězství. Jak jinak, vždyť tady Pandy v letošní sezoně ještě nezaváhaly.

KOLÍNU NALOŽILI STOVKU

Severočeši doma složili Svitavy i Kolín, tomu dokonce naložili stovku. Ve středu chtějí uhájit ústeckou tvrz i proti Ostravě (18.00). Nová huť je sice poslední, ale snadná práce to nebude.

„Ostrava je tým, který rozhodně nemůžeme podcenit," nabádá k obezřetnosti ústecký lodivod Antonín Pištěcký, který zažívá úspěšnou trenérskou premiéru mezi elitou. Jeho Pandy se po šesti kolech drží na dostřel horní šestky.

Největší zbraní Ústečanů je ofenziva, Pištěcký však apeluje hlavně na obranou fázi hry, tam jeho tým tlačí bota.

„V zápase proti Ostravě se musíme zaměřit zejména sami na sebe, a to především na obrané polovině hřiště. Po prvních šesti kolech máme průměr 90 obdržených bodů, a to není číslo, které by nám jakkoli lichotilo. Pokud chceme pomýšlet na vítězství, pak musíme nechat v obraně naprosto všechno," připomněl mladý trenér, který doma nebere nic než vítězství.

ROTACE JE OSTRAVSKÁ SLABINA

„Věřím, že navážeme na dvě dosavadní vítězství na domácí palubovce a odměníme se početnému publiku dvěma body."

Ostrava po překvapivě slibném startu do ligy postupně začala ukazovat
i svou největší slabinu, kterou je úzká zápasová rotace. Bilance jedné výhry a pěti porážek je pasuje až na samé dno tabulky.

Jedinou výhru si Moravané připsali 
v derby s Opavou, ve 2. kole uspěli poměrem 68:53. Pak ale následovaly čtyři těsné porážky.

„Nenechme se oklamat postavením v tabulce, ostatní výsledky Ostravy nebyly tak jednoznačné, jak by leckdo čekal, například prohra s Prostějovem o „pouhých" 6 bodů značí, že vedení poskládalo kvalitní tým, který není radno podcenit," varuje Vladimír Hejl, manažer Slunety.

Každopádně Ústí by si doma nemělo dovolit zaváhat, pokud to s útokem na play off myslí vážně. V vzájemných soubojích v posledních třech sezonách vítězí vždy domácí tým.

Tohle pravidlo naposledy porušila Ostrava, která v lednu 2013 zvítězila ve městě na Labi drtivým způsobem 111:73. To je pro Severočechy dostatečné varování, aby ostravského soka nepodcenili.