Trojice ústeckých veteránů, doplněná o Jindřicha Silbernágla, vybojovala titul mistrů Evropy v kategorii 45–50 let! „Je to pro nás velký úspěch, soutěže ve čtveřicích jsme se zúčastnili vůbec poprvé. V naší kategorii bylo dvacet týmů a až na jednu výjimku jsme všechny zápasy vyhráli," pochvaloval si Oldřich Koza.

Ústečané přitom cestovali do Francie s jinými plány, na medaili chtěli zaútočit hlavně v kategorii dvojic. Zlatí byli už na mistrovství světa v Turíně v roce 2013 i na Světových hrách na Sicílii o rok později. I proto měli důvod si věřit.

„Celou přípravu jsme soustředili na dvojičky, chtěli jsme urvat jednu z medailí. Nakonec jsme ale ani nepostoupili ze skupiny. Celý den bylo totiž příšerné počasí, neustále pršelo a bylo dvanáct stupňů. Při posledním utkání jsme měli na hřišti deset centimetrů vody," povídal Koza.

I přes nepříznivé podmínky se Ústečané prali s osudem, nakonec ale ve skupině skončili třetí. „Nehráli jsme úplně špatně, ale nezvládali jsme koncovky setů. Poláci nás porazili zaslouženě, s Ukrajinci to byla zbytečná porážka. Turnaj nakonec ovládli Finové, kteří byli na všech třech místech. Oni totiž doma trénují po celý rok v podobných podmínkách a tak jim to počasí vyhovovalo," vysvětlil Koza.

Podle jeho slov byla organizace turnaje nestandardní. „Celý den pršelo a nebylo se kde schovat nebo se ohřát a osušit. Říkali jsme si, že to třeba mohli pořadatelé posunout na druhý den, na druhou stranu ale byly podmínky pro všechny stejné. My jsme se s nimi ale vypořádat nedokázali," uznal sportovně.

Náladu si spravili v kategorii čtveřic. Získali zlato, které na místě náležitě oslavili a mohli začít spřádat další plány. „V srpnu bychom měli letět na hry veteránů do Vancouveru, pokud na to seženeme dostatek peněz od sponzorů. A v roce 2017 bychom se chtěli zúčastnit mistrovství světa na Novém Zélandu," odtajnil Oldřich Koza.