„Pavel Ouředník splnil limit na Evropské hry mládeže v Maďarsku, když byl v závodě na 50 metrů volným způsobem třetí časem 24,07 vteřiny. Na dvojnásobné trati pak skončil v čase 52,60 druhý, ale limit mu unikl o 13 setin vteřiny," povídal šéftrenér Ústecké akademie Roman Eckert, který byl s českou juniorskou reprezentací v Bratislavě coby asistent kouče.

Jeho svěřenec Ouředník pak přidal ještě stříbro a bronz ve štafetách na 4x 100 metrů polohově a 4x 100 metrů volným způsobem.

Dalším úspěšným ústeckým plavcem byl Vojtěch Janeček. Ten zvítězil v závodě na 50 metrů prsa a časem 29,37 zaostal za limitem pro ME juniorů o 22 setin. „Přesto předvedl nejlepší bodový výkon ze všech českých reprezentantů. V závodě na 100 metrů prsa pak skončil časem 1:05:56 druhý a limit pro Evropské hry mládeže mu utekl jen o 23 setin," mrzelo Eckerta.

Třetím do party ústeckých plavců byl Filip Sonnenberg. Ten v Bratislavě vybojoval dvě šestá místa v závodech na 100 a 200 metrů motýlek. „Filip jel především sbírat zkušenosti. U Vojty Janečka je škoda, že mu na padesátce nevyšel závěrečný dohmat, tam se hodně okradl. Jinak jsem ale s výkony kluků spokojený, plavali parádně," dodal šéftrenér akademie.