Měl výrazný podíl na tom, že ústecký tým utnul sérii šesti porážek a vrátil se zpět do hry o dobré postavení ve vyřazovací části. "Takový basket musí bavit každého," řekl po utkání spokojený Čarnecký.

Michale, tohle byla jiná Sluneta, čím to?
Sami jste to viděli, že posledních šest zápasů jsme nehráli basketbal, který jsme potřebovali. Nedařilo se nám ani v útoku, ani v obraně. Poslední dny jsme věděli, že musíme zapracovat hlavně na obraně, že útok přijde. Už v Ostravě jsme v některých momentech slušně bránili a teď se to podařilo na domácí palubovce. Ubránili jsme USK na šedesáti bodech, což je perfektní. K tomu se přidal útok a hraje se mnohem lépe, půkčovali jsme si balón, basket baví nás a baví diváky, navíc je to účelné. Doufám, že v tom budeme pokračovat.

Je to tím, že tým dostal nový impuls? Tým opustil James Rahon..
Ne, to je basketbalová situace, může stát, že někdo odejde, někdo nový přijde. Bohužel se to stalo Jamesovi, ale já to nechci rozebírat, to je spíš otázka na vedení klubu. Byl to dobrý kluk a hráč, bohužel až tolik nezapadl. Nemůžu říct na něj špatné slovo. Půjčili jsme si míč a to rozhodlo.

Byla na týmu vidět obrovská chuť zlomit nepříznivou sérii?
Samozřejmě, že šest zápasů je šest zápasů. Tohle si nemůžeme dovolit, chceme hrát play off a nejít na Nymburk. Vybojovat sedmé nebo šesté místo, teď jsme si to, nechci být sprostý, pokazili. Opava nás předběhla, Jindřichův Hradec. Potřebovali jsme vyhrát, říkali jsme si to celý týden. Už v Ostravě jsme byli blízko, ale nevyšlo nám to v koncovce, vyšlo to doma a doufám, že se nám blýská na lepší časy.

Byl tohle výkon, který byste chtěli předvádět?
Basketbal, který jsme předváděli, tak se musí líbit každému, ať je to malý klučina nebo starší člověk. Je to kolektivní hra, je nás na hřišti pět a když si půjčíme balón, tak je to o něčem jiném. Musíme být trpělivý, hledat a čekat na chybu, kterou soupeř udělá a potrestat jí. Stačí nám v obraně komunikovat, což se nám s USK dařilo, velmi dobře jsme ubránili Krušiče pod košem. Chodili jsme za střelci na perimetru, touhle cestou chceme jít.

Je to jen jedno vítězství, ale může vám hodně pomoct?
Chtěli bychom se od toho odrazit, nechceme, aby to byla jenom jedna vlaštovka, zase může přijít pět proher, ale nechci sýčkovat. Chceme na to navázat a uhrát slušné výsledky. V poháru v Děčíně můžeme překvapit, pak máme Brno, chceme vyhrát. Pak uvidíme, co předvedeme proti Nymburku, může nám to vyjít, jim naopak.

Jak jste osobně spokojený s vlastním výkonem?
Já bych sám sebe nechtěl hodnotit, hráli jsme kolektivně, došli jsme si zaslouženě pro vítězství. Mě tohle vyhovuje, tohle mě dostane do varu stejně jako diváky. Takový basket bych chtěl praktikovat, ostatní v týmu také.