Po Daryně Nabojčenko onemocněla také Markéta Fišerová a nakonec i Petra Gebauerová, příležitost tak dostaly mladé závodnice z B týmu. „Držela nás především naše největší posila Anna Plíhalová, která vyhrála stovku a dvoustovku prsa a její body šly hodně znát. Důležité bylo i vítězství talentované čtrnáctileté žákyně Štěpánky Kořánové na stovce znak v kategorii Open,“ chválil Eckert.

„Pro ostatní děvčata šlo především o získávání zkušeností,“ dodal ústecký kouč ke konečnému pátému místu. Naopak zklamaný byl z umístění mužů, kteří v extraligových soubojích neobhájili loňskou pátou příčku a nakonec skončili až sedmí. „Projevilo se několik změn, které se v družstvu udály. Bohužel na poslední chvíli onemocněl také Tomáš Loněk, a právě jeho body z motýlka nám nakonec chyběly,“ pokrčil Eckert rameny.

„Sedmé místo není, i vzhledem k okolnostem, úplně propadák, ale nezaplavali jsme naše možnosti. Předvedli jsme spíše průměrné výkony. Šesté místo bych asi napůl bral, ale vždy si dáváme vysoké cíle, takže se sedmou příčkou úplně spokojený nejsem,“ uzavřel.

Extraligu mužů nakonec vyhrála Plzeň, kde dosáhl na vysněný titul Jan Šefl, jenž se loučil s dresem Slavie. Od pondělí se, dle předchozí domluvy, stal zvučnou posilou právě Eckertovy akademie, v níž se bude, mimo jiné, snažit splnit limit pro olympiádu v Tokiu.