Šest dlouhých hodin se snažili golfisté dopravit malý míček do osmnácti jamek, nakonec zůstali ve hře o nádherný pohár pouze dva. Matěj Šťastný a Ondřej Bílkovský měly stejný počet ran (79) a došlo k rozstřelu na jamce č.8. Třikrát se vraceli zpět na odpaliště, nakonec byl šťastnější školák Šťastný. "To víte , že mám radost. Bylo tu solidní konkurence. Rozstřel byl pěkně na nervy, ale vyšlo to," svěřil se bývalý žák ZŠ Vojnovičova. Po prázdninách nastupuje na průmyslovku.   

Začínalo se už v devět hodin dopoledne, slunce už pěkně přitápělo. Čtyřčlenné flighty obklíčily vodní překážku i strmý kopec pod lesem, první rány rozdaly dámy s barevnými slunečníky i opálení muži různého věku. Po první devítce hned několik hráčů ohlásilo ukončení hry. Kolem poledne nemělo slunce slitování, především kopec dal pěkně zabrat těm dříve narozeným.

Ti nejlepší vystřelovali své míčky přes vodní hladinu na vzdálenost 200 m s takovou přesností, že to náhodnému divákovi muselo připadat jednoduché, ale ono se to musí umět. I jasný putt na sestříhaném greenu se dá pokazit, když rozhoduje každá rána.

Kinematograf bratří Čadíků promítá v Ústí nad Labem až do pondělí.
FOTO: Lidické náměstí oživilo promítání bratří Čadíků. Budou tu do pondělí

Nejmladším hráčem byl patnáctiletý Filip Goll, odpaloval z bílých značek a stylově neměl chybu. "Golf hraji od svých šesti let, tady mám ve flightu tátu, tak se musím snažit. Na osmičce jsem zahrál solidní odpal, možná, že to bude dnešní rekord," hlásil školák. Nakonec svou kategorii vyhrál, v délce odpalu ho nikdo nepřekonal, ale tatínek ho porazil (87 / 91).

Na hřišti se mluvilo německy, anglicky a vietnamsky. Hrajících Vietnamců tam bylo devět, nejlepší z nich byl LAI Van Loc, který ve výsledkové listině figuroval na sedmém místě (86 ran). Hřiště je normováno na 71 ran. Nejlepší hrající ženou byla Šárka Vrzáková, která obsadila skvělé 12 místo (88 ran).  

Slavilo se, hrála živá hudba, gril jel na plný výkon, prostor ke sportovní zpovědi dostal i Tanda Moc, kapitán golfového týmu, který vybojoval letos postup do 2. ligy. "Nebyl jsem tam sám, postup vybojovala základní šestka, ale na soupisce je nás víc. Jsme amatéři, každý má své zaměstnání, rodinu, někdy se musí improvizovat. Ve třetí lize bylo 19 týmů, z prvního místa postupovala Barbora, my jsme měli o devět ran méně a byli jsme druzí… Hodnocení bylo dosti složité, v druhé lize je to zase jiné." tvrdil muž stojící u golfového vozítka. Postup vybojovali : Tonda Moc, Víťa Kotrs, Marek Prokeš, Honza Čaloun, Ivan Soukup a Ondra Bílkovský. Gratulujeme! 

Miroslav Vlach