„Na zápas se moc těším. Pauza byla docela dlouhá, i když nám pomohla k tomu, abychom potrénovali a dali se zdravotně do kupy," říká Viktor Kopecký, nejproduktivnější hráč domácích.

Závěr loňského roku vám nevyšel ideálně, prohráli jste ve Svitavách. Chcete tedy s Havířovem nastartovat novou vítěznou sérii?
Samozřejmě chceme vyhrát, ale v tuto chvíli nám zrovna o nic moc nejde. Do vyřazovacích bojů už asi půjdeme. Samozřejmě tam chceme jít z co nejlepšího místa, ale že bychom teď na sebe museli vytvářet nějaký extrémní tlak, to si nemyslím. Spíše musíme ladit hru a detaily, abychom byli dobře připravení na play off.

V tabulce jste třetí a na vedoucí Znojmo ztrácíte osm bodů. K dispozici máte ještě dvě dohrávky. Je reálné lídra dostihnout?
Reálné to určitě je, problém je ale v tom, že už nás s nimi nečeká vzájemný zápas. Ale i Znojmo ještě může poztrácet nějaké body. Uvidíme. Jak už jsem říkal, vyhrát základní část pro nás není primární cíl. Samozřejmě by to bylo fajn, ale důležité pro nás je dobře se připravit na play off, v něm se bude lámat chleba.

Vám osobně se letos daří, máte na kontě už 39 bodů v patnácti zápasech. Asi jste rád, že máte formu?
Samozřejmě jsem rád, že mi to tam padá. Na druhou stranu se to tady bohužel bere už jako samozřejmost. Já to od sebe musím očekávat a bohužel to očekávají i všichni ostatní, což mě občas trochu mrzí. Ale beru to tak jak to je, je to můj přínos týmu.

Momentálně jste na 39 kanadských bodech, kde až se to může zastavit?
Uvidíme (smích), do konce základní části zbývá jedenáct zápasů, tak bych to viděl někde kolem šedesáti či pětašedesáti bodů. Hlavní je, aby mi vydrželo zdraví.

Odbočme od florbalu: Jak jste prožil Vánoce a co jste našel pod stromečkem?
Vánoce jsem strávil s rodinou v Itálii, jezdíme tam již tradičně na Štědrý den. Pod stromečkem jsem našel lístky na koncert Green Day v Praze, wellnes pobyt a nechyběly ani ponožky (smích). Takže jsem nadmíru spokojený.

A co novoroční předsevzetí? Dal jste si nějaké?
Mám dvě. Chci udělat školu, studuji Univerzitu Karlovu a rád bych postoupil do dalšího semestru. A také postoupit s Ústím do nejvyšší soutěže. To je letos náš cíl a věřím, že ho splníme!