„My jsme se nepoučili z chyb, které jsme předvedli v domácím utkání a dovolili jsme domácím odehrát zápas v šesti lidech, což je absolutně bláznivé. Nebyli jsme nebezpeční ve vnitřním prostoru, nebyli jsme nebezpeční v přechodové fázi. Je vidět ze statistik, že Kolín dal z rychlých protiútoků dvacet dva bodů a my šest. Takže tady není co hodnotit, my máme stejně jako Kolín jeden den na to se připravit na třetí zápas. Je to celé o hlavách hráčů, pokusíme se na to, stejně jako Kolín, nachystat,“ hodnotil druhý zápas série ústecký trenér Antonín Pištěcký.

„Chtěli jsme vytlačit hru z vymezeného území, a to se nám povedlo. Hráči Ústí neměli tolik příležitostí tam hrát. Chtěli jsme vytlačit hru za tříbodový oblouk, aby stříleli. My jsme se poučili z útočného doskoku, který nás porazil v Ústí. Dnes jsme se výrazně zlepšili, ale pracovat na němu musíme stále. Těch dvacet dva bodů z rychlého protiútoku je super, my musíme hrát rychle, protože v postupném útoku máme svoje limity,“ řekl kolínský kouč Pavel Beneš.

Domácí kolínští Medvědi vstoupili do zápasu se stejnou taktikou jako v prvním zápase, tedy zdvojovat podkošové hráče a spoléhat na to, že se následně hostující střelci netrefí. A ústečtí hráči opravdu neměli střelecký den. Navíc nedokázali zastavit domácího Waltona, jenž si v útoku dělal, co chtěl a dovedl svůj tým k vítězství 80:70. Podílel se na něm 30 body. Nejlepší střelec poražených Houška dal 16 Bodů.

„Předvedli jsme týmovou hru na obou polovinách hřiště. Tvrdá hra obou týmů Bojovalo se celých čtyřicet minut,“ řekl pro klubový web kolínský hrdina Lamont Walton jr Anthony.

NBL, předkolo, 2. zápas:

Geosan Kolín – SLUNETA Ústí nad Labem 80:70 (16:22, 43:34, 59:47)

Body: Walton 30, Thompson 18, Purifoy 11, Novotný 10, Machač 6, Bratčenkov 5 - Houška 16, Šotnar 15, Pecka 13, Svejcar 11, Wisseh 8, Martin 4, Šteffel 2, Šmíd 1. Trojky: 23/6 – 31/8. Trestné hody: 23/14 – 14/8. Doskoky: 40 - 43. Osobní chyby: 17 - 21. Diváků: 502.