Starší žáci Ústí vypadli ve čtvrtfinále, kde byl nad jejich síly rovněž pozdější vítěz kategorie – celek Export Oilers z Finska.

„Bronz v nejprestižnější kategorii juniorů je pro nás obrovský úspěch, zcela unikátní. Ceníme si toho hodně," přiznal po návratu z turnaje trenér juniorů Marek Vojta.

Jeho svěřenci zahájili pouť za medailí v náročné základní skupině. „Měli jsme v ní kvalitní švýcarský Zug, medailisty z juniorské extraligy z Vítkovic, Spartu a Písek. Chtěli jsme skončit do třetího místa a mít snadnější los pro play off, což se nám povedlo," pochvaloval si kouč Ústečanů.

Jeho tým šel do vyřazovacích bojů s cílem uspět. „V pavouku jsme soupeře přehrávali a postoupili až do čtvrtfinále, kde nás čekaly opět Vítkovice. Ještě minutu před koncem jsme prohrávali 1:2, nakonec jsme ale při power play vyrovnali a uspěli v nájezdech. Bylo to super, kluci byli rádi, že jim oplatili vyřazení z play off letošního ročníku juniorské extraligy," povídal Marek Vojta.

V semifinále turnaje narazil jeho tým na finský Oxdog a padl 1:6. „Měli v kádru spoustu reprezentantů, vítězů světového šampionátu v juniorské kategorii. Dlouho jsme se drželi, ale nakonec to nestačilo," povídal kouč Ústí a jedním dechem dodal:

„Ale kluci si to užili, je to pro ně velký úspěch. Také to oslavili. Je vidět, že se nám začíná vyplácet dlouhodobá práce s mládeží, snad budou naše úspěchy v příštích letech ještě přibývat," doufá Marek Vojta.

Starší žáci: Ústí – Marstrands IBK black (Švédsko) 7:1, Ústí – Ajer IBK (Norsko) 6:0, Ústí – Bohemians Praha 3:1, Ústí – Zug United (Švýcarsko) 4:4. Osmifinále: Ústí – Marstrands IBK red (Švédsko) 4:3. Čtvrtfinále: Ústí – Esport Oilers (Finsko) 2:4.
Junioři: Ústí – Písek 7:0, Ústí – Zug United (Švýcarsko) 3:1, Ústí – Sparta Praha 0:1, Ústí – Vítkovice 3:3. Play off: 1. kolo: Ústí – Olomouc 4:0. 2. kolo: Ústí – Okříšky 4:2. Osmifinále: Ústí – Mara Boys 2:0. Čtvrtfinále: Ústí – Vítkovice 3:2. Semifinále: Ústí – Team Oxdog (Finsko) 1:6.