Mikulov je okouzlil nejen svou historickou částí, sportovním zázemím, ale především vinobraním. "To se jim to hraje, když místo čaje snídají burčák," konstatoval jeden z vyčerpaných hráčů.

Na Moravu odjížděli muži SC Dragons Ústí nad Labem na postupové druhé pozici se šestibodovou ztrátou na Havlíčkův Brod. Mikulov však posílil a chtěl zachovat tradici - domácí vítězí.

Marodka překazila plány sportovcům z Hradce a tak se v turnaji utkala pouze čtyři mužstva. Mikulov, Havlíčkův Brod, Ústí nad Labem, Chrudim. "Citelně jsme byli oslabení o 5 hráčů, pro dva z nich už sezona skončila. Hned v prvním utkání jsme nadělali spoustu chyb v obraně a vyhraný zápas s Chrudimí jsme nakonec zachraňovali vydřenou remízou 16:16. Šok přišel o chvilku později, když Mikulov rozdrtil vedoucí tým II. divize Havlíčkův Brod 50:0. To už jsme tušili komplikace," říká Tomáš Beránek.

"Utkání s domácím týmem zcela jasně ukázalo, jak nás měli přečtené. Pečlivě bránili střed a sami skvěle útočili po křídlech. Po herní stránce to byl nejlepší zápas, přesto jsme prohráli 10:26 a zadělali si na velký problém," pokračuje ve vyprávění muž hrající na pozici centa.

"Herní projev všech mužstev II. divize se značně vyrovnal, stačí 2-3 posily z vyšší soutěže a dojde k trháku. Mikulovští  měli půjčené na hostování dva zahraniční studenty (Austrálie, Anglie) a moc jim to zvedlo sebevědomí. Předváděli fyzicky náročný herní styl a celý turnaj zaslouženě vyhráli. V posledním zápase turnaje jsme si řekli, že konečně zlomíme remízové prokletí s Havlíčkovým Brodem a vyšlo to perfektně. Poprvé jsme je porazili rozdílem třídy 24:4," s úlevou v hlase konstatoval hráč SC Dragons.

Ústečtí ragbisté si sen o postupu do I. divize zkomplikovali sami a poslední turnaj v Chrudimi bude pěkně napínavý. Hraje se až 29. října, tak je stále dost času na vyklizení marodky. O postup se momentálně přetahují hned tři mužstva. Havlíčkův Brod vede tabulku o tři body před Mikulovem a ústeckými draky. Druhý a třetí tým má stejně bodů, rozhoduje skóre. "Nic nevzdáváme, stále chceme postoupit,"  uzavřel rozhovor Beránek.

Výsledky turnaje v Mikulově:

SC Dragons Ústí - Chrudim 16:16

SC Dragons Ústí - Mikulov 10:26

SC Dragons Ústí - Havlíčkův Brod  24:4

Sestava SC Dragons: Beránek, Bžoch, Fischer, Holub, Jirotka, Komínek, Michálek, Novotný, Ryba, Švec, Železný, Živný, Šuchma, Dolák.