Do konce zbývalo sedm vteřin, domácí měli míč, ale trojkový pokus hrajícího asistenta Stanislava Votroubka, který by výsledek otočil, se do obroučky nevešel… „Na tréninku bych z této pozice dal devět střel z deseti. Tohle byla bohužel ta desátá,“ litoval zkušený ústecký pivot Votroubek.

Ústí pohltila basketbalová horečka, hala Slunety praskala ve všech a zřejmě byla překročena i její oficiální kapacita.

„Opět se můžeme bavit o tom, co rozhoduje od začátku série. Pardubice dávaly body z rychlých protiútoků, přeskákaly nás 15:4 na útočném doskoku a daly 18 ku 4 našem bodům z tzv. second point chance, tedy z druhých a třetích šancí v útoku. Já bych to ale chtěl vzít z jiného soudku, dnes byla narvaná hala, drama až do konce, Standa Votroubek měl poslední trojku s klaksonem… Kdyby jí dal, je tu půlka haly zbouraná. Bohužel ji nedal, ale to je prostě play-off,“ hodnotil duel ústecký trenér Antonín Pištěcký.

Hokejbalisté Elby DDM Ústí (bílí) doma zničili Rakovník osmi góly.
Úspěšné nájezdy: Elba sahá po třetí příčce!

Ústečtí se na soka z východu Čech opět vrhli ve velkém stylu a už v první čtvrtině zaznamenali 30 bodů (30:28)! Dlouho se hrálo vyrovnané střetnutí, avšak hosté v poslední čtvrtině strhli jeho průběh na svoji stranu. Nutno podotknout, že za pět dvanáct.

FAVORITA SPASIL SKVĚLÝ SPEARMAN

Pardubice táhl skvělý Američan Brandon Spearman, autor 35 bodů, jenž připsal i 6 doskoků a tři asistence. To on zlomil vzdor domácích. „Musím vyzdvihnout výkon Spearmana, který dával těžké střely v době, kdy se lámal zápas. To on udržel Pardubice ve hře, mohou mu poděkovat,“ konstatoval kouč Slunety. „Padalo mu to, věřili jsme mu a  prakticky všechno hráli na něj,“ potvrdil zkušený pardubický křídelník Radek Nečas.

„Jsme rádi za jednu výhru z Ústí. Napravili jsme to domácí zaváhání, začíná se od znovu. Bylo to velice náročné utkání, nyní si musí oba týmy odpočinout. Padlo hodně košů z protiútoků, hodně bodů na obou stranách, celkově to bylo daleko útočnější utkání, než včera. Pro nás byl klíčový závěr třetí čtvrtiny, kdy jsme dokázali ztrátu – 11 dotáhnout na přijatelných – 6, to nám dodalo sebedůvěru a víru ve zvrat. Závěr jsme si sice trochu zkomplikovali, ale nakonec ho ustáli,“ dodal pardubický asistent trenéra Pavel Bartošek.

Série na čtyři výhry se nyní přesouvá k čtvrtečnímu zápasu číslo pět do Pardubic. Pak se určitě vrátí na sever Čech ještě v neděli. Obě další čtvrtfinále začnou v 18:00.

NBL čtvrtfinále číslo čtyři:

Ústí n. L. - Pardubice 89:91 (30:28, 52:51, 71:65)

Nejvíce bodů: Nejvíce bodů: Svejcar 19, Pecka 15, Šotnar 14, D. Robinson 11, Šteffel 10 – Spearman 35, Kent 12, Welsch 10. Trojky: 11/26: 8/18. TH: 12/17:1°9/20. Doskoky: 28:40. Stav série: 2:2. Diváků: 1 700 (vyprodáno).

Basketbalové utkání Ústím nad Labem a Pardubice.
Ústí je v trháku! Pardubice zničilo trojkovou smrští v poslední čtvrtce