„I pro mě je to hodně příjemné," popsal pocity v rozhovoru pro Deník  Miroslav Přikryl, zkušený manažer ústeckého klubu.

Překvapili jste i sebe?
Tajně, ve skrytu duše, jsme doufali, že uhrajeme dva sety a odvezeme si bodík.

Co vás k výhře 3:2 dovedlo?
Výkon na hranici našich možností. Takhle se nám nepovedl ani jeden přípravný zápas. Výkon byl ozdoben ještě ohromnou bojovností. Tu jsem ale od našeho týmu čekal, tak by každý měl hrát i o svoji další kariéru.

Byl v utkání podle vás nějaký zlomový moment, nebo rozhodl až dramatický tie break?
Zatímco domácí hráli dost profesorsky, my jsme se bojovností postupně dostávali do euforie a začaly nám i vycházet věci, které by se třeba jindy nepovedly a které byly nad rámec. Přestali jsme dělat chyby na servisu, začalo se nám dařit i v útoku, na bloku jsme přehráli jejich vyšší hráče. Snad nám to vydrží.

Zdá se, že jste výkonem v televizním zápase překvapili i domácí Brno.
Určitě. Oni mají obrovské ambice v lize i v evropském poháru, ke kterému v úterý odjížděli. Do kádru koupili tři kvalitní hráče, dobře se posílili. Byli překvapení, jak bojujeme a vzdorujeme.

Myslím, že cesta z Brna musela být veselá. Nečekaná výhra na úvod je důvod k oslavě.
To si nemyslím. Naopak, nějaké ódy na radost bych nerad viděl. Euforii bych krotil, vždyť jsme teprve na začátku sezony. Dál musíme být pokorní a makat, to je i úkol pro trenéra.

Dostali hráči alespoň volno?
Ano, hráli jsme večer, přijeli kolem půl čtvrté ráno. Den po utkání jsme měli volno, pouze regeneraci.

Už v sobotu vás čeká další zápas – Aero Odolena Voda.
Čeká nás domácí premiéra, opět hrajeme až večer, po basketbalu od 20 hodin. Znovu nebudeme v roli favorita. Odolka má v kádru brazilské hráče nebo univerzála Kramára. Snad zopakujeme výkon a podpoří nás tradičně výborní fanoušci. Byl bych rád, kdyby přišli i to, co nám nevěřili.

Uniqa extraliga mužů – 1. kolo: Brno – Ústí n. L. 2:3 (22, -23, 20, -19, -14). Nejvíce bodů: Katona 25, Rychecký 15, Smrčina a Klapal po 7 – Kraus 18, M. Mach 17, Hykš 15, Bartůněk 14. Rozhodčí: Meruna, Marschner. Diváků: 560. Brno: Sládeček, Katona, Kubalec, Rychecký, Muroň, Klapal, libero Bence – Zmrhal, Smrčina, Mlčuch, Mrázek. Ústí n. L.: Vodvárka, Pekárek, Bartůněk, Mach, Hykš, Kraus, libero Kotek – Bican, Kořínek.