Skvělá zpráva pro ústeckou atletiku! Vzhledem k tomu, že vítěz letošního ročníku 1. ligy mužů bude hostit baráž o extraligu, dostal ústecký atletický klub zelenou k vypracování návrhu na potřebné úpravy na stadionu tak, aby atletické sektory splňovaly závodní parametry nejvyšších soutěží.

„Od sportovní komise jsme dostali povolení vypracovat návrh na úpravu jednotlivých sektorů. Máme z toho velice pozitivní pocity,“ netajil svou radost předseda klubu Miroslav Vachuta. Aby také ne, ligová atletika v Ústí nebyla 25 let!

Čtyři závodní kola v 1. lize se sice města na Labi netýkají, pokud by ale Ústí obhájilo loňské prvenství, dostalo by, za předpokladu rekonstrukce, šanci hostit rovnou baráž o nejvyšší soutěž! Tu totiž letos uspořádá vítěz 1. ligy. „Z jednání s vedením města ohledně stadionu jsme cítili, že mají zájem sem vrcholnou atletiku vrátit. Možnost pořádání baráže je lákadlo.“

Ústecká atletika buší na brány nejvyšší soutěže!
Atleti Ústí extraligoví nebudou, chyběly dvě příčky

Zatímco po rozsáhlé rekonstrukci celého areálu je zázemí kvalitní, na atletické závodní sektory se trochu pozapomnělo. „Pořád je hlavní problém se sektorem kladivářů, závodně regulérní podmínky nemáme ani u skokanů o tyči. Věříme ale, že vše by se dalo vyřešit,“ dodal Vachuta.

Jeho tým před nadcházející sezónou ještě posílil, ačkoliv hlavní opory týmu zůstaly. „Přestupní termín končí v polovině dubna, zatím tedy nechceme prozrazovat konkrétní jména,“ zůstal předseda klubu tajemný. „Mohu ale říct, že jednáme se třemi kvalitními sprintery, z nichž dva jsou opravdu přední česká špička. Tím bychom posílili také štafetu. Navíc jsme rozšířili sestavu zahraničních závodníků.“

Jedno jméno nakonec přeci jen odtajnil. „Jako perličku mohu říct, že v trojskoku by nás v baráži mohl posílit Kubánec Alexis Copello, který skáče kolem 17,5 metru, což je světová špička!“

Ústí už zná také termín letošního ročníku Grand Prix, kde se znovu sejdou nejlepší světoví koulaři. „Letos je termín konání 10. července, zájem už sám projevil například Joe Kovac, chceme zlepšit také propagaci,“ uzavřel Vachuta.

Sazka Olympijský víceboj 2017 v Kašperských Horách. Hlavním hostem byla olympionička a mistryně světa ve vodním slalomu Kateřina Kudějová.
V zajetí vodního slalomu. Mistryně světa Kudějová trénovala s dětmi z Mostu