Význam klání se přímo úměrně promítl do mediálního zájmu, ústecká hospůdka Eden totiž zažila při hodinové tiskové konferenci docela hodně rušný úvod úterního odpoledne.

"Podobný galavečer tady ještě nebyl. Očekávám skvělé zápasy, super atmosféru ve vyprodané hale a pro fanoušky nevšední zážitky," řekl s kamennou tváří hráče pokera promotér klání Lukáš Konečný, bývalý profesonální světový šampion, dnes trenér největších českých es.

V kalendáři si červeně zaškrtněte 6. duben, napiště hala Slunety v Ústí nad Labem, od 18.00. 

Fabiána Bytyqi si splnila sen. Ústecká boxerka zvládla životní bitvu v ringu a stala se profesionální světovou šampionkou prestižní organizace WBC.
Vítězka Sportovce Ústecka 2018: Studentka UJEP i první světová šampionka

"Čeká mě životní zápas. Obhajoba bude určitě těžší. Jsem nervozní, že o pás můžu přijít. Navíc soupeřka má top kvalitu, tradiční ofenzivní mexický styl. Teď už nebudou žádné řeči, že je slabá a stará. Budu ji muset uhonit," nastínila v obklopení hroznu novinářů a fotoreportérů taktiku 23letá drobná blondýnka Fabiana Bytyqi. Jde o atomovou váhu, tedy do 46,27 kg, organizaci WBC, duel na 10 kol.

Příznivci boxu se mohou těšit na čtyřhodinovou show, deset až dvanáct zápasů. Českou elitu i zahraniční borce třeba ze Slovenska nebo až USA.

Rozpočet akce se blíží ke dvěma milionům korun. Vstupenky jsou k mání v rozmezí od lidových 80 korun až po VIP do první řady za pět tisíc.

Více čtěte ve středečním Ústeckém deníku.