„Každá výhra má svou cenu. Věříme, že tato nás posunula k postupu ze skupiny, což je ostatně v tomto ročníku náš plán,“ řekl pro Deník generální manažer ústeckého klubu Tomáš Hrubý.
 
Ústecká parta připsala druhou výhru, jedinou „kaňkou“ je zbytečná domácí prohra o dva body s Gliwicemi. „Porážka mrzí vždy, pokud je těsná o dva body, tak o to víc. Pak jsme prohráli o bod s Kolínem. Věříme, že teď zbývající pohárové zápasy zvládneme a z naší haly na Slunetě uděláme nedobytnou tvrz.“
 
Účast v Evropě si Hrubý pochvaluje. „Je to dobrá konfrontace s cizí ligou, jinými hráči, poznáváme jiné haly i rozhodčí. Ohledně sehranosti se nám hodí každý zápas, poučíme se z chyb, které jsme ve Vídni udělali. Pohár ACC je zpestřením i pro diváky.“

Basketbalový zápas  Ústím nad Labem a Pardubice.
Sluneta testuje dalšího Američana, nastoupí už v Nymburku

Nyní se ústecký tým chystá na sobotní střetnutí NBL v Ostravě. „To je klíčový zápas. Pojedeme tam s jediným cílem – vyhrát. Vše ostatní by bylo zklamáním,“ dodal manažer ústeckého klubu.
 

Hallmann VÍDEŇ – SLUNETA Ústí 80:93 (39:49)
Body: Detrick 35, Trmal 14, Gvozden, Radakovics a Zadeh všichni po 9, Trbovic 4 – Stevanovic 23, Pecka 18, Houška 16, Wisseh 12, Svejcar 9, Wallace 5, Šotnar a Šmíd po 4. Trojky: 30/12 – 28/7. Trestné hody: 16/16 – 18/14. Doskoky: 20 – 50.