„Pečlivě jsme vybírali a věříme, že dobře. Ještě přijde vyšší střílející a skákající křídlo z ciziny a možná mladší hráč na pozici čtyři,“ řekl ústecký manažer Tomáš Hrubý.

Američan s často dvoucifernými statistikami v asistencích tam byl zvolen do nejlepší pětky desetiletí mezi rozehrávači, v sezoně 2015/16 dovedl Prievidzu k titulu a zasloužil si tak ocenění rozehrávač roku. Působil i v Handlové a Komárně.

Na severu Čech by měl Wiesseh vytvořit tandem s českým playmakerem Michalem Šotnarem. V minulé sezoně ústecké Pandy vedl z pozice 1 populární Evan Singletary, přezdívaný E nebo EV. Ten se však už nevrátí.

Manažer ústecké party je rád, že Sluneta v minulých dnech podepsala nový kontrakt s křídelníkem Šmídem.

"Pro nás bylo setrvání Filipa důležitá věc, nezastíráme, že jsme chtěli, aby zůstal déle, ale v jeho případě hraje velkou roli i jeho soukromý život, a to my absolutně respektujeme. Nikdo neříká, že Filip za rok nepodepíše smlouvu na tři roky. S Filipem to není pouze o hráčských schopnostech, ale i o věcech mimo hřiště jako například tmelení šatny, což je pro nás jedna z nejzásadnějších věcí. Jsme rádi, že Filip zůstává," dodal Hrubý. 

7. čtvrtfinále Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v červenobílém) a SLUNETA Ústí nad Labem (ve žlutém) v pardubické hale na Dašické.
Je konec. Senzace se nekonala, ústečtí basketbalisté poděkovali za podporu