Zástupci Slunety budou Pavel Houška, Ladislav Pecka a Američan Devante Wallace, z Děčína se nominace dočkali Klint Carlson, Lamb Autrey a Tomáš Pomikálek.

Na programu budou, jako tradičně, hlavní utkání mezi Mladými puškami (hráči do 28 let) a Mazáky. Za Mazáky nastoupí děčínští Autrey s Pomikálkem a ústecký Houška, zbylé trio bude válčit v týmu mladíků. 

„Je to oslava basketbalu, hraje se to pro radost a zábavu diváků. Je to samozřejmě volnější. Beru to jako zpestření, navíc je to uprostřed sezóny, což je ideální doba,“ řekl děčínský křídelník Tomáš Pomikálek, jenž hraje za Mazáky: „Už je to tak, nemládnu. Ale minulý rok jsem taky hrál za Mazáky, takže už mám zkušenosti.“

Basketbalový zápas mezi Ústím nad Labem a Nymburkem.
Do Ústí přijede basketbalový kolos, nastoupí už posila Zollo?

Ani pro jednoho z ústeckých hráčů nepůjde o první účast. „V Čechách jsem sice první rok, ale do Utkání hvězd už jsem byl nominován dvakrát,“ odkazuje Wallace na All Stars Game v Rakousku a Maďarsku.

„Pro mě je to asi třetí nebo čtvrtá účast,“ vypočítává Houška. K tomu si se smíchem přisadí jeho spoluhráč Pecka: „Já nastoupil jednou, když byla ještě kategorie U23, v chlapech pak čtyřikrát, takže mám víc účastí než Pavel.“

WALLACE JDE DO SOUTĚŽÍ

Zatímco Houšky s Peckou se týká pouze samotné utkání, Wallace se navíc zúčastní hned dvou dovednostních soutěží. Kromě trojek ho čeká také soutěž ve hře jeden na jednoho, kde je odměnou 1 000 eur. „Bude strašně těžké vyhrát,“ přiznává Wallace. Ten se těší i na českou zkušenost, ačkoliv dodává, že v kabině se o hvězdném duelu se spoluhráči zatím příliš nebavil.

„Soustředíme se především na naše výkony v lize. Jsem ale šťastný, že se mohu účastnit i zde, je to další skvělá zkušenost. Více si věřím v trojkách, protože když máme volno, chodím do haly trénovat střelbu.“

Wallaceovi věří i jeho spoluhráči. „Obě soutěže jsou hrozně našlapané, hraje se o velkou odměnu, ale Devante je na tom velice dobře. Věřím, že má šanci uspět,“ upozorní Pecka, zatímco Houška je tentokrát ten, kdo atmosféru lehce odlehčí.

„Žádné z dovednostních soutěží se neúčastním já, takže má šanci vyhrát,“ pousměje se opora Ústí, které účast v dovednostních disciplínách nechybí. „Mně bude bohatě stačit, když zápase zasmečuju přes Láďu,“ dodá opět s humorem. V soutěži trojkařů bude Wallaceovi konkurovat děčínský Autrey, v bitvě jeden na jednoho se potká s Klintem Carlsonem.

Lukáš Konečný zvítězil nad slovenským sokem Matúšem Babiakem.
Opět do ringu? Už jen za pět milionů, vzkázal po výhře Lukáš Konečný

I přes to, že do zápasu zasáhnou hned tři jeho svěřenci, ústecký kouč Antonín Pištěcký si není jistý, zda zápas vůbec stihne zhlédnout. „Po zápase s Nymburkem máme až do 2. ledna volno a já budu opravdu moc rád za to, když budu moct strávit nějaký čas také s rodinou. Naživo se tedy na zápas nechystám, zda si pustím záznam v televizi, ještě nevím.“

Ačkoliv se bude hrát den po ligovém zápase s Nymburkem, ani Pecka s Houškou nevidí v utkání navíc problém. „Nějaké volno mezi svátky jsme měli. Podle mě je to dobré datum, hlavní je, že je to v Praze, což je dobře dostupná destinace,“ odpoví snad poprvé vážně Houška.

S tím souhlasí i jeho podkošový spoluhráč, který má jasno i o tom, kdo v utkání zvítězí. „Samozřejmě, že Mladé pušky!“