To vše Chabařovicím přineslo ovoce, tým trenéra Karla Kindermanna se čtyři kola před koncem sezony probil do čela tabulky a pokud zvládne poslední bitvy, bude moci slavit!

„Jsme spokojení, jak to nakonec dopadlo. Samozřejmě nás mrzí ztráta jednoho bodu s Českou Lípou, ale i přesto jsme se dostali do čela. Teď máme vše ve vlastních rukou," pochvaloval si po domácích duelech kapitán Chabařovic František Nedbal.

Slovan se trápil především v prvním klání. „Rozhodl až tie-break. Dostali jsme se do něj kvůli tomu, že jsme v koncovkách setů nebyli schopní uhrát důležité balóny," mrzelo nahrávače Chabařovic.

Domácí dominance v odvetě

Odveta už ale byla jasnou ukázkou domácí dominance. „Lípa už působila odevzdaným dojmem, bylo to rychlé," chválil František Nedbal.

Díky pěti bodům se domácí dostali do čela tabulky a ve zbývajících čtyřech zápasech sezony vědí, o co hrají. „Pokud vše vyhrajeme, skončíme s jistotou první. V příštím kole hrajeme na půdě čtvrté Plzně, druhá Mladá Boleslav hostí třetí Netolice. Asi nemusím říkat, komu budeme na dálku fandit," usmál se Nedbal a na závěr dodal:

„Může se ale klidně stát, že o vítězi soutěže rozhodne až poslední dvojkolo. Bude to asi ještě hodně zajímavé. My ale uděláme maximum pro to, abychom soutěž vyhráli," slíbil kapitán chabařovického Slovanu věrným fanouškům.

Slovan Chabařovice – Česká Lípa 3:2 (-19, 11, –27, 10, 12) a 3:0 (17, 27, 20)Slovan Chabařovice: Nedbal, Stránský, Pěkný, Anton, V. Kindermann, Procházka, Štekr, Kučera, Herych, Dušek, V. Moník, Buchl. Trenér: K. Kindermann.