Start florbalové Superligy, nejvyšší tuzemské soutěže, se blíží. Jako nováček do něj vstoupí i Florbal Ústí. Po jarní postupové jízdě čekal hráče tvrdý tréninkový drill, jenž vyvrcholil víkendovým turnajem Czech Open, odkud přivezli florbalisté skvělé třetí místo!

„Tým si postupně sedá, víceméně spolu hrají formace tak, jak by to mělo vypadat v soutěži. Máme za sebou kvalitní přípravu a já věřím, že ji zúročíme v soutěži,“ pochvaluje si léto kapitán týmu David Stummer.

„Bronz z Czech Open je skvělý, ale víme, že jde pouze o předsezonní turnaj, který sloužil jako příprava na to hlavní v podobě výkonů v lize. Turnaj nám ukázal na čem výkony stavět, ale také velký prostor ke zlepšení,“ zůstává nohama na zemi Vojta, hlavní trenér ústeckého souboru.

Ten vidí ještě několik nedostatků v projevu své družiny. „Stále a intenzivněji musíme pracovat na základních činnostech v rychlosti, jako je kvalita přihrávky a kombinace, reakce pod tlakem, tlak do branky.“

Florbalisté Ústí nad Labem na Czech Open 2017, gólová radost, Petr Pojar
Florbal Ústí získal v mezinárodní konkurenci na Czech Open bronz

Ústí sehrálo, kromě zmiňovaného pražského turnaje, několik přátelských zápasů, v nichž s favority ze Superligy statečně drželo krok. S Chodovem prohrálo jen o gól, s Bohemians o branku a o dvě. Slušný počin na to, že tým přes léto zatím nepodepsal žádnou výraznou posilu.

RODINNÉ PROSTŘEDÍ

„Prostředí je u nás velmi specifické. Kdyby přišlo hodně posil, ať už jakkoliv kvalitních, nedělalo by to dobrotu. Tím, že máme v týmu hodně silné vazby z mládí a jsme prakticky až na pár výjimek odchovanci, tak jsme spíše taková rodina,“ otevírá okénko do srdce týmu Stummer.

Ústí doplnilo tým jen o několik juniorů, kteří o víkendu dostali šanci se ukázat. „Máme schopnosti na to, hrát v Superlize důstojnou roli. Rozhodně nechceme být za rok zpět v 1. lize. V létě jsme trénovali šestkrát týdně, takže věřím, že jsme schopni se prát i o play-off,“ zasní se jeden z lídrů. „Určitě můžeme plnit jinou roli, než otloukánka celé soutěže,“ věří v úspěch.

Ústí bude jistě spoléhat i na skvělou diváckou kulisu. „Fanoušci jsou skvělí a my doufáme, že nám budou pomáhat i v nejvyšší soutěži,“ uzavírá Stummer.

Přípravné zápasy Florbal Ústí:
Ústí – Chomutov 10:4, Ústí – Chodov 7:8, Ústí – Bohemians 7:8, Ústí – Pardubice 6:12, Ústí – Svitavy 9:6, Ústí – Bohemians 4:6, Czech Open 2017 v Praze 3.místo