Pořádající ústecký celek TBC Čukvala, který je nástupcem Kuloblesků, se může posunout z pátého místa v extraligové tabulce. Začátek prvního utkání je v neděli 15. února v 9 hodin.

Čukvala v akci

Na půdě univerzity se odehraje celkem pět utkání, v akci bude i pořádající tým TBC Čukvala. „Všechny srdečně zvu a doufám, že nás přijdou podpořit," řekla hráčka ústeckého týmu Erika Fockeová, která tchoukball úspěšně kombinuje s basketbalem.

Domácí se dostanou v pořadí utkání na hřiště jako první. „Naším cílem pro zbytek sezony je dostat se na třetí místo, snad se nám to ještě podaří," řekla Fockeová. K tomu nyní schází Čukvale pouhé dva body, na čele tabulky je Limeta z Lomnice nad Popelkou. Po skončení ligového kola se v ústecké hale sejdou členové české reprezentace.

Co je tchoukball?

Míčová hra, která využívá prvků házené, volejbalu a baskické peloty. Tchoukball spojuje rychlou akci útočníků a obránců, myšlení a cit pro hru, partnerství a spolupráci v duchu fair play. Jde o poměrně nový sport, který vznikl v 70. letech ve Švýcarsku jako reakce na klasické kontaktní míčové hry, při kterých docházelo k častým zraněním hráčů.

Program zápasů: Neděle: 9.00: Čukvala Ústí – Rumcajska Jičín Sever, 10.00: Pšouci Praha D – Limeta Lomnice, 11.00: Rumcajska Jičín Sever – TBC Pšouci Praha S, 12.00: Čukvala Ústí – Limeta Lomnice, 13.00: Limeta Lomnice – Pšouci Praha S.