Trenér Jiří Martinek jí nic neodpustí, každou chybu hned okomentuje, u míče musí být vždycky včas. Třináctiletá tenistka Vendulka Žižková sbírá zkušenosti a prozatím neprotestuje.

Za sezonu stihla dvanáct turnajů, podle trenéra měla lepší zimní část.

První v kraji

„Momentálně je na prvním místě v kraji, konkurenci jí dělá 65 krasavic. Na republikovém řebříčku se pohybuje kolem 5. místa. Příští rok bych ji chtěl vyzkoušet v turnajích dorostenek, aby musela pořádně zabrat. Hostování v Prostějově je dohodnuté, individuální plán ve škole bude podmínkou pravidelných tréninků. V září nastupuje do osmé třídy," prozrazuje Martinek.

V pondělí dopoledne byla na kurtech úplně sama, dvě hodiny ji čekají ještě odpoledne. V sázce je mistrovství republiky smíšených družstev, které se koná ve čtvrtek v Rakovníku.

Zahrála si s Hejdukem

„Reprezentovat budu kraj, jede nás deset. Moc bych si přála postup, už kvůli mamce, která doslova dře, abych měla vše potřebné na kurtech i doma," stručně vysvětluje ambiciózní školačka.

Drsných sparing partnerů vystřídala během prázdnin na antukových dvorcích několik, podle ní byl skvělý především Petr Sysel a hokejista Milan Hejduk.