Ústecká závodnice Natálie Schaidtová byla členkou posádky, která byla nominována na pohár CEFTA až jako český tým B. V samotném závodě ale tato posádka složená ze závodnic Ústí, Lysé a ČVK Praha vytřela všem soupeřkám zrak a zvítězila o více než tři vteřiny před loděmi Maďarska, ČR A, Polskem, Maďarskem B a Slovenskem.

„Natálce bylo líto, že se jí nevyvedly kontrolní závody, kde obsadila až 4. místo ve finále B, což ji zařadilo do párové čtyřky českého týmu B. Ukázalo se ale, že holky si vyloženě padly do noty a tempa. Zkusily si společně zazávodit na Mezinárodní regatě v Mnichově a poté na domácí Ústecké zatáčce, kde s lehkostí zvítězily. Už před startem na poháru Olympic Hopes CEFTA jsme všichni tajně doufali, že by tato posádka mohla zatopit A týmu, a ono to vyšlo," zářila spokojeností hlavní trenérka oddílu Lenka Pavlovská.

MÍSTO HOKEJKY DŘE S VESLEM

Skvělý výsledek se podařil i párové čtyřce dorostenců, ve které spolu se závodníky Brandýsa, Smíchova a Přerova seděl i ústecký Josef Pavlas. Chlapci získali stříbrné medaile za posádkou Maďarska a pouhých 22 setin vteřiny!

„Pepa je typ poctivého dříče. Poté, co před rokem a půl skončil s hokejem a začal veslovat, musel udělat obrovský kus práce. Nejen zhubnout a své zatuhlé tělo přizpůsobit veslařskému tempu a náročné anaerobní zátěži. Musel se také rychle naučit jezdit na skifu, protože je to jediná individuální disciplína, ve které se dá vyjet nominace na kontrolní závody a poté kvalifikace na pohár CEFTA. Vloni se Pepa na skifu vyloženě plácal a soupeři z něj velký respekt neměli. Letos o sobě ale dával vědět velmi důrazně. Stříbrná medaile v tomto závodě je skvělý výsledek českého dorosteneckého veslování," řekl Lukáš Pavlovský, trenér chlapeckých kategorií Chemičky.