Ústečtí tři kola před koncem základní části zůstávají ve hře o šestou pozici, která je poslední vstupenkou k přímé účasti do vyřazovacích bojů.

„Za dva body jsme šťastní, protože v Praze se často nevyhrává. Hlavně v době, kdy kluci chytili slinu a poslední zápasy odehráli skvěle. Pro nás jde o povzbuzení do dalších těžkých bojů,“ řekl spokojený Lubomír Vašina, trenér SKV Ústí nad Labem.

Ústeckou hru ocenil i kouč domácích. „Ústečtí hráli fantasticky. Byli lepší v obraně, vykrývali se, tlačili nás servisem. Měli jsme to moc těžké, předvedli výkon na hranici obětování. Vážím si toho, že jsme se zvedli. A nakonec jsme zápas měli vyhrát, vždyť jsme proměnili mečbol,“ uvedl trenér Tomáš Pomr.

Liberec neměl v Ostravě problémy a vyhrál zaslouženě. Náš výkon v posledních zápasech stoupá. Věděli jsme, že Ostrava je doma nepříjemný soupeř, podáním počínaje a bojovností konče. Chtěli jsme to vše eliminovat naší zvýšenou bojovnosti a to se nám také povedlo,“ uvedl Petr Brom, trenér VK Dukla Liberec. „Potvrdili jsme kvalitu, kterou předvádíme na tréninku,“ doplnil kapitán Jakub Veselý.

Extraliga volejbalistů, 19. kolo:

VK Lvi Praha – SKV Ústí nad Labem 2:3 (23:25, 25:15, 24:26, 25:21, 17:19)
Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Diváků: 230.
Praha: Nedeljković, Janouch,Kriško, Todua, Mihajlović, Smith, libero Moník. Střídali: Pliasetskyi, Vodička, Toman.
Ústí n. L.: Vemić, Tibitanzl, van Solkema, Suda, Baláž, Srb, libero Kořínek. Střídali: Kobolka, Kasan, Beer, Lank.

VK Ostrava – VK Dukla Liberec 0:3 (21:25, 16:25, 18:25)
Rozhodčí: Grabovský, Možnár. Diváků: 250.
Ostrava: Kotas, Dvořák, Fořt, Polynski, Jambor, Jarosinski, libero Sobczak. Střídali: Vašíček, Vancl, Mazoch.
Liberec: Lux, Leikep, Křesťan, Dias, Veselý, Bartůněk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídal: Staněk.