„Nastoupily jsme bez tří hráček základní sestavy. Ač nám v uvozovkách už o nic nejde, tak jsme chtěly vyhrát," hodnotila vystoupení trenérka Slovanu Marcela Bromová.

Její tým se prvního zápasu zhostil s přehledem. „Soupeřky dorazily překvapivě kompletní, podobně jako my jsou známé výbornou obranou v poli. Navíc jim šel i servis," popisovala Bromová.

Podáním hostující hráčky škodily hned zkraje a dostaly se do trochu nečekaného vedení. „Ale nezmatkovaly jsme, k vidění byla na obou stranách skvělá obrana v poli, přelévalo se to, byl to krásný zápas," těšilo trenérku.

Perfektní Kapičková na smeči

A navíc vítězný pro domácí barvy, ve třetím a zároveň posledním setu smetly hráčky Chabařovic soupeřky 25:12.

„Perfektně hrála na smeči Kapičková. Do odvety přesunul tým Mělníku svou oporu na smeč a tah jim vyšel. Začala řádit jako černá ruka. Pokládala to ze všech pozic, navíc nám už docházely síly a neměly jsme se o koho opřít. Mělník vyhrál zaslouženě, rozhodla jejich útočná síla," dodala trenérka.

Družstvo Chabařovic za týden zakončí soutěž v Jirkově. „Tam pojedou holky, které nedostávaly v sezoně tolik příležitostí, opory zůstanou doma," zakončila Bromová.

Slovan Chabařovice – Mělník 3:0 (18, 23, 12) a 1:3 (-17, 22, –20, –10)Slovan Chabařovice: K. Suchoňová, V. Suchoňová, Černá, Kapičková, Pánková, Lukšíková, Votroubková, Umanová, Zlámalová.