Jak hodnotíte svůj výkon na GP Ústí, kterým bylo 19,49 metru v posledním pokusu?
Ihned po mistrovství Evropy jsem říkal, že musím více potrénovat. Nešlo o to, abych podal co nejlepší výkon v Ústí nad Labem, ale vše soustředím na Londýn. Olympiáda je mou poslední šancí v životě a tak formu chystám tam. Ještě je tak šance potrénovat a s formou něco udělat.

Souběžně se konaly i další mítinky, proč jste dal přednost Ústí nad Labem třeba před  cestou do Francie?
Hlavně proto, že v Ústí odházím a mohu odjet trénovat. Takhle bych musel cestovat, závodit a druhý den se vracet zpátky. V současné době má přednost trénink před závody.

Jak to vypadá s formou před olympiádou v Londýně?
Životní formu už mám zřejmě za sebou. Na olympiádě je šance sice teoretická, ale  stále je a byla by škoda to nechat protéct mezi prsty, kvůli jednomu lépe zaplacenému závodu.

Když se ohlédnete za mistrovstvím Evropy v Helsinkách…
Letos jsem přípravě obětoval hodně, ale začátek sezony se příliš nepovedl. Ale naštěstí pak forma začala jít nahoru, což se projevilo na Odložilově memoriálu a tak jsem s výkony a šestým místem spokojený. Na začátku sezony jsem tomu moc nevěřil. Nakonec jsem měl limit přehozený pouze o centimetr, stačilo hodit o dva centimetry méně a nikam bych nejel. V přípravě to nebylo nejlepší, ale nyní jsem po šampionátu spokojený.

Co vás ještě čeká před cestou do Londýna?
Nyní kvalitní trénink, jeden závod v polském Štětíně, který by měl ukázat, jak na tom jsem a pak už přijde cesta na olympijské hry.

Kdy do Londýna odjíždíte?
Dva dny před zahájením soutěže koulařů.

A ambice před olympiádou?
Tam se vše dělí, zda postoupíte z kvalifikace, nebo ne. A bohužel jich může postoupit pouze dvanáct a šance je pouze teoretická. Budu bojovat, myslím si, že jistotu by dal výkon 20,10 metru.