„Dětské kategorie byly bohatě obsazené, z toho máme největší radost, děti si to užily. Navíc přišli i úplně noví závodníci, kteří se našich akcí pravidelně neúčastní," liboval si pořadatel a závodník v jedné osobě Jan Vácha.

PESTRÁ TRAŤ

Celé dopoledne se závodilo v dětských kategoriích, začátek nejmenších, kteří jezdili na odrážedlech, byl v deset hodin. Postupně přicházely na řadu starší a starší kategorie.

„Vymysleli jsme pro dětské kategorie atraktivní trať, využili jsme i toho, že ten den se jel český pohár v trialu, trať byla plná překážek a dalších zpestření. K tomu byl ještě připraven doprovodný program, kde se představovaly ústecké sportovní oddíly. Vzhledem k lokalitě v centru města a počtu startujících má tento závod velký potenciál," hodnotil Vácha. Po vyhlášení v pravé poledne se dostali ke slovu dospělí.

ŽÁDNÝ ODDYCH

Závod kategorie Elite odstartoval ve 14.30. Na jezdce na horských kolech čekala trať, kde nebyla chvíle oddychu a plná technických pasáží.

„Bylo to hodně náročné, jelo se nakonec osm kol, nejlepší závodník Wolf z Teplic to zvládl něco málo pod půl hodiny. Jezdilo se i přes mastodonta, kterého postavili pořadatelé pro sjezdařský závod UL-LET a nechali nám ho na závod," popisoval organizátor.

Ten se jezdil v opačném směru. profil trati a výškové převýšení dostávalo jezdce na horských kolech do pořádných otáček. „Vláďa Kříž to celé projel na cyklokrosovém kole a byl čtvrtý ve své kategorii," uzavřel Vácha.

Výsledky děti a mládežOdrážedla (0 - 3 roky): Chlapci: 1. Ondřej Miláček. Dívky: 1. Adéla Obdržálková. Bobíci (3 - 4 let): Chlapci: 1. Tadeáš Munčinský. Dívky: Rozálie Zemanová. Naděje I (5 - 6 let): Chlapci: 1. Štěpán Kalát. Dívky: 1. Nelly Kussmannová. Naděje II (7 - 8 let): Chlapci: 1. Vít Žáček. Dívky: 1. Denisa Pecháčková. Naděje III (9 - 10 let): Chlapci: 1. Vojta Rygl. Dívky: Anežka Kluchová. Žáci I (11 - 12 let): Chlapci: 1. Martin Bárta. Dívky: 1. Eliška Smržová. Žáci II (13 - 14 let): Chlapci: 1. Petr Ríž. Dívky: Adéla Špičková. Kadeti: 1. Filip Šafránek. Junioři: 1. Karel Lank.
Výsledky dospělí Muži (19 - 29 let): 1. Wolf (Regal Bike). Veteráni I: 1. Vácha (Bicykl Kříž Team). Veteráni II: 1. Bárta (Bicykl Kříž Team)