Kapr na ořechách s hrozinkami a smetanou /5 porcí/

Suroviny:
750 g kapřích filetů,
koření na ryby,
sůl,
citrónová šťáva,
100 g hladné mouky,
1 lžíce oleje,
50 g vlašských ořechů,
50 g hrozinek,
1 dl vína,
50 g másla,
1 dl smetany

Na ozdobu: brusinkový kompot, šlehačka

Příprava:
Hrozinky namočíme do bílého vína. Filety z kapra omyjeme a osušíme. Nakrájíme na pruhy asi 2 cm široké, osolíme, ochutíme rybím kořením a lehce obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji.

Poté pánev stáhneme z plotny, filety pokapeme citronovou šťávou a bílým vínem, ve kterém jsme máčeli hrozinky. Posypeme nahrubo sekanými vlašskými ořechy a hrozinkami, zalijeme sladkou smetanou a krátce povaříme. Zdobíme šlehačkou, na kterou dáme půl lžičky brusinkového kompotu.

Jiří Tvaroh, Smržovka