Distribuční centrum bude zahrnovat prostory o výměře 12.600 metrů čtverečních určené pro skladování a lehkou výrobu a dále kancelářské prostory a sociální zázemí o výměře 760 metrů čtverečních. Dosud společnost Pro:Direct Sport zboží rozvážela z jednoho místa ve Velké Británii a jednoho v USA.

"Abychom mohli uspokojit rostoucí evropskou poptávku, museli jsme najít lokalitu v kontinentální Evropě. Rozhodnutí o umístění nového distribučního centra v České republice zohledňuje dlouhodobý růstový potenciál firmy a její závazek vůči zákazníkům v Evropě," uvedl Peter Hammond, finanční a provozní ředitel Pro:Direct Sport.

Při volbě konečné lokality hrálo roli to, že skladované zboží bude mířit hlavně na německý trh a dalších zemí západní Evropy. "V tomto smyslu nabízí Teplice ideální polohu, navíc je v této části ČR atraktivní výše nájemného i dostupnost pracovní síly," řekl Laurent Jechoux z týmu Cushman & Wakefield. Důležitou roli hraje podle něj dálnice D8, jejíž poslední úsek byl zprovozněn v prosinci.

Celá hala o ploše zhruba 30.000 metrů čtverečních tak bude zcela obsazena. Nedaleko Teplic u Krupky je průmyslová zóna, která už je také zcela zaplněna. Další areály jsou v Ústí nad Labem nebo v Lovosicích. Dostavba D8 podle odhadu odborníků znamená zvýšení atraktivity Ústeckého kraje pro případné investory a jejich zájem o investice na severu Čech poroste.