V Ústí nad Labem je k dostání na farmářském trhu u obchodního centra Forum.

Kvalitní a čerstvé

„Maso beru od výrobců z Brniště. Je kvalitní a vždy čerstvé," vysvětlil Martin Havlík, který ve svém stánku krůtí speciality na trhu prodává. Podle jeho zkušeností se zájem zákazníků liší podle lokality i ročního období.

„Teď je doba grilování a lidi hodně nakupují krůtí medailonky, ty jsou na gril nejlepší. Dobře na odbyt jde také stehenní plátek, krůtí prso, spodní stehna, mleté maso a další druhy. V Praze mají lidé největší zájem o maso, jeho podíl na obratu je tak osmdesát procent. V Ústí nad Labem je zájem o maso a uzeniny tak padesát na padesát," vysvětlil Martin Havlík.

Dodavatelem uzenin je krůtí farma ze Sedlčan.

Párečky jsou hit

„Největším hitem jsou krůtí párečky. O ty je všude velký zájem. Na gril lidé kupují krůtí klobásy, mají 96 procent masa, ale oblíbené jsou i klobásy se sýrem, sekaná a také tlačenka.

Mnoho lidí dnes při nákupu myslí na zdraví a u krůty se nemohou splést," doporučil. To potvrdila i zákaznice Jana. „Manžel má problémy s cholesterolem. Upeču spodní stehno a máme ho místo vepřové s knedlíkem a se zelím. Chybu nemají řízky z krůtího prsa a když dostaneme chuť na čínu, tak to z něj udělám taky," dodala zákaznice.