„Jedna paní tu používala na zuby Savo, měla je pak krásně bílé," nadhodila jedna ze seniorek v Domově pro seniory Dobětice. „To bych určitě nedoporučovala. Lepší je speciální zubní kartáček a čistící tablety," radila dentální hygienistka Lucie Smolíková.

Z Dobětic se beseda přesunula do Domova pro seniory Orlická a do Domova pro Seniory na Severní Terase. Účastníci besedy se dozvěděli něco o správné ústní hygieně, jak se starat o zubní protézu, jaké existují pomůcky na protézu, jak je používat, a další zajímavosti. „Cílem besedy je pomoci seniorům, kteří jsou dost opomíjení," vysvětlila manažerka zubního centra Michaela Blažková.

Zajímavou službou je také možnost zhotovit zubní protézu přímo v domově pro seniory. „Pokud některý ze seniorů nebude schopen k nám dorazit a je zapotřebí nechat mu zhotovit protézu, přijedeme přímo do domova, otisky uděláme na místě a hotovou protézu přivezeme," dodala Michaela Blažková.

Vaše zubní centrum, které od ledna sídlí u Hraničáře, vedle kina a hotelu Clarion, nabízí zákazníkům komplexní služby. „Máme čtyři zubní lékaře, dentální hygienistku a plně vybavenou zubní laboratoř. Máme stomatochirurga, implantologa a další odborníky, takže pacient dostane veškerou péči přímo u nás," doplnila Michaela Blažková s tím, že noví pacienti mají v klinice Vaše zubní centrum dveře otevřené.

Dárky účastníkům předala Michaela Blažková.