Když jí začal hořet byt, procházela se zrovna se svým dítětem venku. Z oken jejího bytu v 10. patře se náhle začal valit hustý dým.

PŘEHŘÁTÝ TABLET

„Paní údajně nechala zapojený tablet v zásuvce někde na posteli. Ten se pravděpodobně zahřál a začal hořet," popsal jeden ze svědků.

Kouř rychle zamořil celé patro. „Bydlím v 5. patře, byla jsem v práci. Přiběhla jsem se podívat, co se stalo, snad jsou všichni v pořádku," komentovala jedna z přihlížejících.

Nešťastná událost se obešla bez vážného zranění, dvě sousedky se ovšem kouře nadýchaly. Zdravotnická záchranná služba je následně odvezla do ústecké Masarykovy nemocnice.

LÉČBA KYSLÍKEM

„Jedna z pacientek podepsala revers a po vyšetření byla propuštěna. Druhou zdravotní personál po vyšetření uložil na Emergency a zahájil léčbu kyslíkem. Pacientce byla mimo jiné odebrána krev z důvodu ověření intoxikace organismu kouřovými zplodinami," popsal mluvčí nemocnice Jiří Vondra. Laboratorní výsledky otravu nepotvrdily.

K požáru vyjeli krajští hasiči včetně jednotek dobrovolných hasičů z Chlumce a Libouchce. „Hasiči požár lokalizovali a celé zmíněné patro odvětrali. Příčina požáru se vyšetřuje," sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan. Těsně po požáru ještě v sedmém patře vypadával proud.

Škoda je na bytě i na společných prostorách domu. Poničený je též byt pod vyhořelým bytem. Kvůli hašení voda protekla až tam. „Společenství vlastníků bude škody vyčíslovat, až se uzavře vyšetřování," uvedl správce domu pan Pavel.