Tragédie se stala v poslední domě v levé řadě ve Štúrově ulici ve směru od centra, před křižovatkou s Modlanskou ulicí. Hořelo v přízemí ve dvoupokojovém bytě.

EVAKUOVALI 26 LIDÍ

Na místě zasahovali hasiči i záchranáři. Chodby domu byly zakouřené, všichni obyvatelé museli v noci ven na ulici. Příčina požáru se vyšetřuje. Vypadá to na otevřený oheň, od svíčky nebo cigarety. 

„Po půl dvanácté v noci jsme přijali oznámení o zahoření bytové jednotky v přízemí domu. Policisté s hasiči evakuovali ze vchodu 26 lidí. V bytě, kde k požáru došlo, se nacházelo nezletilé dítě. Hasiči ho také vynesli ven. Bohužel i přes okamžitou resuscitaci ze strany záchranných složek zemřelo,“ uvedl Daniel Vítek z teplické policie.

Ilustrační foto
Hasiči vynesli v Krupce tři děti z hořícího paneláku

Tragickou událost potvrdil Prokop Voleník ze záchranky. "Bohužel se nám už nepodařilo čtyřletého chlapce oživit," konstatoval.

"Hořelo v ložnici. Při požáru zemřelo čtyřleté dítě po nadýchání se zplodin hoření," upřesnil za hasiče Lukáš Marvan. Hořet začalo krátce před půlnocí. Likvidace požáru včetně odvětrání trvala necelé dvě hodiny.

Příčinu požáru vyšetřuje Policie ČR ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem. S ohledem na věk dítěte a také na rodinu nebudou sdělovat další okolnosti případu.

Podle informací od sousedů, malé dítě často zůstávalo samo doma. A mělo být i v tuto noc s tragickým koncem.

BYLO TO OTÁZKOU ČASU

"Vím o koho jde. Matka často chodila ven a chlapce nechávala samotného. Bylo jen otázkou času, kdy se něco stane. Je to smutné," uvedla žena, která v dané lokalitě Trnovan bydlí.

Lidé v místě novinářům řekli, že v uvedeném bytě měli svítit svíčkami, protože jim údajně nešel do bytu proud. 

Fotografie ze cvičení při přepadení Hotelové školy.
FOTO, VIDEO: Rozstřílíme to tady na kusy, řvali maskovaní muži na žáky ve škole

V zakouřené ložnici nepřežil ani pes, který žil s lidmi v uvedeném dvoupokojovém bytě. Postarala se o něj městská policie. "Převzali jsme ho a odvezli na kafilérii," potvrdil šéf teplických strážníků Michal Chrdle. Podobně dopadly také andulky v kleci.

Hasiči varují, že jakýkoliv otevřený oheň v bytě je vždy nebezpečný. Zvláště, pokud se ponechá bez dohledu v místě, kde jsou děti.

"Při používání otevřeného ohně jako je třeba svíčka, je potřeba si počínat tak, aby nevznikl požár. Hořící svíčka by v domácnosti neměla vůbec zůstat bez dozoru," varuje obecně mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Ze statistik hasičů: V loňském roce bylo na Teplicku 270 požárů. Za první pololetí letošního roku jich bylo 140. Tragické požáry naště stí patří k výjimkám. V celkovém pohledu zásahů hasičů, což jsou nehody, živelné pohromy, úniky chemických látek a nebo také technické pomoci, tvoří likvidace požárů 20 procent z ročních počtů všech výjezdů hasičských aut z garáží. 

Požár. Ilustrační foto
V sobotu večer měli hasiči plné ruce práce. Z hořícího domu vyvedli čtyři osoby