Za jídlem 17.2.2023 6 Čočka na kyselo není kaviár. Pár vychytávek ji ale povýší na pochoutku Čočka na kyselo není jídlo, nad nímž by strávníci upadali do vytržení. Ale pokud kuchař věnuje…
Za jídlem 3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…
Za jídlem 22.1.2023 Recept na rychlý oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte gnocchi s kuřecím masem Máme pro vás tip na výborný oběd, který jistě potěší celou vaši rodinu. Nevěříte? Vyzkoušejte…
Za jídlem 9.10.2022 Vydatný a chutný oběd nebo večeře? Námořnické hovězí dodá energii Milujete hovězí maso? Tenhle recept můžete využít jako oběd nebo večeři. Není složitý a jistě by…
Za jídlem 22.9.2022 Recept na kuře na paprice: Vykouzlete jídlo, které znaly už naše prababičky Kuře na paprice patří k oblíbeným rodinným receptům. Není proto divu, že nechybí ani v jídelníčku…
Za jídlem 6.8.2022 Recept na vepřovou panenku: Vynikající volbou je s hořčičnou omáčkou Vepřová panenka je vždycky sázkou na jistotu. A je jen na vás, zda si ji dopřáváte propečenou do…
Za jídlem 31.5.2022 Kuřecí prso jinak? Netradiční chuť dodá receptu medovo-citronová omáčka Dochází Vám inspirace, co vařit? Tento recept si zamilujete - je snadný, rychlý a skvělý. Pokud…
Za jídlem 10.5.2022 Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte…
Za jídlem 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Za jídlem 29.3.2022 Kuře s houbovou omáčkou. Vynikající recept pro milovníky hub Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale můžete použít i…
Za jídlem 18.3.2022 Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Za jídlem 7.3.2022 Spaghetti bolognese. Recept, který si zamilujete Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí,…
Za jídlem 22.2.2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
Za jídlem 20.2.2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Za jídlem 15.2.2022 Snadný a rychlý recept na oběd: Kuřecí prso v medovo-citronové omáčce Tento recept si zamilujete. Je snadný, rychlý, skvělý a zvládne ho úplně každý.
Za jídlem 12.2.2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Za jídlem 6.2.2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
Za jídlem 9.1.2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Z okolí 8.12.2021 16 Kuchaři prozradili tipy pro vánoční menu. Zavoněly kuba i asijská polévka Do Štědrého dne sice zbývají ještě skoro tři týdny, ale kuchyň Střední školy pedagogické,…
Za jídlem 28.11.2021 7 Existují dobroty, na kterých si směle pochutnají i diabetici Možná je to s podivem, ale lidé s diabetem se nemusejí smiřovat s drastickými omezeními, či…
30 rostlinných receptů 4.11.2021 6 Vydatně, zdravě, levně. Polévka podporuje trávení, poctivý vývar léčí Naši předci jedli polévku každý den. Často i k snídani. Bylo to totiž levné, zároveň však vydatné…
Za jídlem 31.10.2021 Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Cestujeme 12.6.2021 6 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU KVÍZ: Koňadra, vývar, sifon nebo loupák. Jak znáte vodáckou hantýrku? Vodáci mezi sebou používají slangové výrazy, které se vám mohou zdát nepochopitelné. Vyzkoušejte…
Módní trendy 2.6.2021 6 Babičky měly pravdu, polévka je grunt Zařadit polévky do jídelníčku se vyplatí! Jejich pozitivní vliv na náš organismus je obrovský.
Za jídlem 27.4.2021 4 Risotto je jídlo mnoha tváří. Existují recepty s čokoládou nebo červenou řepou Nepotřebujete znát desítky receptů, stačí pochopit princip luxusního sametového pokrmu. Jakmile…
Za jídlem 13.3.2021 4 Roman Vaněk se pustil do receptů pro správné chlapy: kuchařky pro masožravce Pokud někdo sám ohodnotí svou práci jako dokonalou, zbystříme. Je ten člověk vážně tak dobrý,…
Za jídlem 12.3.2021 Krémová polévka z mrkve. Skvěle zahřeje i zasytí V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K…
Za jídlem 24.1.2021 5 Veganský životní styl je filozofie, za kterou se vydává čím dál víc Čechů /RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá,…
Za jídlem 21.1.2021 Polévka z červené řepy: díky smetaně a jablku se stane nezaměnitelnou lahůdkou Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty…
Za jídlem 11.11.2020 7 Pečená husa a svatomartinské víno. Českou tradici nezastavil ani koronavirus Svátek svatého Martina je tradičně spojený nejen s jeho v posledních letech neaktuálním příjezdem…
Za jídlem 1.11.2020 15 Jak se žije veganům v Česku: Situace se zlepšuje, úskalích je méně Je jich stále víc. Vzdělaní mladí lidé se dobrovolně vzdávají běžného způsobu stravování a volí…
Za jídlem 28.10.2020 9 Rajčata v kuchyni: s voňavým pokladem se dají dělat divy Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Za jídlem 2.8.2020 4 Špagety nebo palačinky. Přinášíme recepty na nejlepší prázdninová jídla pro děti Vařit pro děti nebývá zrovna jednoduché. Bývají velmi vybíravé a trefit se do jejich apetitu je…
Za jídlem 18.7.2020 5 Recepty do plavek: pochutnat si lze i bez výčitek, a není to žádná věda Plavková sezona je tu. Pokud nejste spokojeni se svou postavou, necítíte se dobře, existuje…
Za jídlem 24.6.2020 6 Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva /Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název…
Za jídlem 28.5.2020 6 Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem? Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako…
Za jídlem 17.5.2020 5 Pomazánka, polévka i závitky. S kopřivami se v kuchyni dají dělat zázraky V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha…
Za jídlem 14.5.2020 5 Jarní recepty: budete se po nich cítit lehce a ještě si pochutnáte K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte…
Za jídlem 5.5.2020 15 Tajemství polévky Boršč: od zkaženého masa s červy až do tuby ve vesmíru Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč…
Zprávy z Česka 11.1.2020 5 Co po vánočním přejídání? Recepty pro zdraví jsou snadné, barevné a chutné Vánoční, silvestrovské a novoroční přejídání je za námi, tak co teď? Chtělo by to trochu ulehčit…
Zprávy z Česka 4.1.2020 7 Je kolagen všemocný? Želatina, vývar ani tatarák ho tělu nedoplní Kolagen představuje základní stavební jednotku pojivové tkáně, vazů a šlach. Má proto rozhodující…
Zprávy z Česka 28.12.2019 6 Dejte sbohem stereotypu. Kuře nemusí být jen pečené Že už vám nechutná kuře, které si dopřáváte v té nejoblíbenější podobě, tedy vcelku pečené?…
Zprávy z Česka 5.12.2019 7 Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím? Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních…
Zprávy z Česka 14.11.2019 4 Zvěřinové hody ve vaší kuchyni: Jak naložit s kancem či zajícem? Máte souseda myslivce? Pak teď na podzim často postávejte u jeho dveří a škemrejte, škemrejte.…
Zprávy z Česka 21.10.2019 4 Poklad na talíři: na kapustu, zelí i fazole se vyplatí počkat Zelenina, o kterou jste na zahrádkách od jara pečovali, je konečně připravena ke sklizni. Trvalo…
Zprávy z Česka 7.5.2019 5 Nastala doba chřestová. S tímto křupavým zázrakem budete v kuchyni za hvězdu Říká se mu špargl, což může někomu znít skoro jako posměšná přezdívka. Přitom chřest zaslouží náš…
Ústecko 30.12.2018 Nejoblíbenější věc u dětí? Mobilní telefon! Severní Čechy - Desetina dětí tráví na internetu více než pět hodin denně, vyplynulo z průzkumu…
Ústecko 19.4.2013 RECEPT DENÍKU: Zapékané hovězí připomínalo minutku Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty a…
Ústecko 13.1.2012 HLASUJTE: Kuřecí bylo krásně nadýchané Ústí nad Labem - Nic bych jídlu nevytkl, je to dobré, menu Ústeckého deníku mě zaujalo na…