Česká mše vánoční J. J. Ryby bude znít ústeckým kostelem
Kdy: Pátek 30. prosince od 19.30 hodin
Kde: Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem
Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem bude v pátek 30. prosince hostit koncert, který bude ve znamení tradiční České mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Skladba bývá také uváděna jako mše Hej mistře! Vystoupení začne v 19.30 hodin.

DJ Jirka Imlauf v Café Max
Kdy: Pátek 30. prosince od 22.00 hodin
Kde: Café Max v Ústí nad Labem
Vinylová sbírka různého stáří a různých žánrů V pátek 30. prosince roztočí svoji vinylovou sbírku DJ Jirka Imlauf. Opět se můžete těšit na nahrávky různého stáří a různých žánrů. Nejen na Motown a Nicka Cavea.

Noc na Karlštejně v Severočeském divadle
Kdy: Sobota 31. prosince od 15.00 hodin
Kde: Severočeské divadlo v Ústí nad Labem
Severočeské divadlo v Ústí nad Labem zpestří divadelním příznivcům poslední den v letošním roce českým muzikálem Noc na Karlštejně. V sobotu 31. prosince jej uvede od 15.00 hodin. Inscenace byla napsána na motivy hry Jaroslava Vrchlického v muzikálovém zpracování legendárního Karla Svobody.

Novoroční ohňostroj z Větruše
Kdy: Neděle 1. ledna 2023 od 18.00 hodin
Kde: Areál Větruše v Ústí nad Labem
Slavnostní novoroční ohňostroj v Ústí nad Labem bude v neděli 1. ledna z areálu Větruše. První salva bude odpálena v 18.00 hodin. Prostor u hotelu Větruše bude po dobu odpalu pro veřejnost uzavřen.

Masarykovo zdymadlo je technicky dokonalé vodní dílo
Kdy: Kdykoliv
Kde: Ústí nad Labem
Za kolik: Zdarma
Pod střekovskou skálou v Ústí nad Labem můžete také v novém roce přejít na druhý břeh Labe a zároveň si přitom prohlédnout technicky dokonalé vodní dílo, zbudované v letech 1923 až 1936, s cílem zajistit splavnost řeky. Součástí Masarykova zdymadla jsou dvě plavební komory, hydroelektrárna se třemi vertikálními Kaplanovými turbínami a také jez, s jehož pomocí lze dosáhnout rozdílu hladin o výšce téměř 10 metrů. Součástí jezu je i rybí přechod. Ke zdymadlu lze dojet autobusem nebo lze jít z centra pěšky. Ideální to je přes střekovskou stranu, kde vede cyklostezka. Jde o nenáročnou procházku.

Vysoký Ostrý slibuje vyhlídku do dáli
Kdy: Po celý rok
Kde: Vysoký Ostrý
Vysoký Ostrý je kopec nad východní částí města Ústí nad Labem a své kouzlo má i v zimě. Vypíná se nad městskými částmi Střekov a Brná nad Labem. Na vrcholku je upravená plošina s rozhledovou mapou, která slouží jako vyhlídkový bod. Za příznivých podmínek jsou odtud vidět nejen údolí řeky Labe, ale také České středohoří a Krušné hory, či dokonce Říp, Bezděz, Ještěd nebo Děčínský Sněžník. Na vrchol vede naučná stezka Pod Vysokým Ostrým. Dlouhá je 8,5 kilometrů a má 16 zastavení s informačními tabulemi. Přístup je sem z Nové Vsi, která je dostupná městskou hromadnou dopravou z Ústí nad Labem.

Procházka k Vaňovskému vodopádu
Kdy: Po celý rok
Kde: Vaňovský vodopád, Vaňov, Ústí nad Labem
Vyrazte se podívat k Vaňovskému vodopádu, je to příjemná procházka. Jedná se o největší vodopád Českého středohoří. Nachází se blízko k městu a je velmi snadno dostupný. Cesta k němu vede do kopce, ale není nijak dlouhá a je snadno schůdná za každého počasí a v jakoukoliv roční dobu. Do Vaňova se dá z centra Ústí dostat autobusem číslo 15.

Rozhledna Radejčín
Kdy: Po celý rok
Kde: Rozhledna Radejčín, Dubice
Pokud hledáte místo kam vyrazit v první den nového roku na výlet, rozhledna Radejčín láká na výhledy do krajiny Českého středohoří. Věž měří 30 metrů, pokud se tedy nebojíte výšek, můžete si z ní užít výhledy na České středohoří s Milešovkou, Říp, zříceninu hradu Kamýk nebo Krušné hory. Od vlakové stanice Radejčín vede žlutá turistická trasa přímo k rozhledně, cesta je dlouhá přibližně kilometr. Autobusem nebo autem můžete dojet i do Dubic odkud je cesta dlouhá 1,5 kilometru.