Čtvrtý ročník FIK jede ve filosofii Fitness
KDY: 15. - 17. 11. od 10 hodin
KDE: Veřejný sál Hraničář
ZA KOLIK: všechny dny 350 korun, ceny se dále dne dnů liší, možné zakoupit vstup jen na určitý workshop za 50 korun

Další ročník víkendového festivalu ilustrace a komiksu v Ústí nad Labem. Od pátku 15. do neděle 17. listopadu na něj můžete zavíat do Veřejného sálu a Galerie Hraničář a jejich okolí. Čekají na vás přednášky, workshopy, výstavy a koncerty tuzemských i zahraničních tvůrců. Letos je tématem festivalu Fitness. Přítomni budou i nakladatelé a zhraniční hosté. Kromě klasické ilustrace, takže se dozvíte i něco nového například o vývoji videoher z pohledu umělců nebo na nejnovější technologie v oblasti čtení komiksů.

Strašidla v muzeu - Pranávrat k pravěkým prakořenům
KDY: 16. 11. od 10 hodin
KDE: Muzeum města Ústí nad Labem
ZA KOLIK: 40 korun

Přijďe se na chvíli podívat do doby kamenné. A jelikož stroj času ještě nikdo nevynalezl, pomůže muzeum. Muzeum připravilo zábavný dětský program plný her a soutěží ve společnosti lidí a zvířat doby kamenné. Děti si užijí kreativní tvoření, protáhnou si těla a hlavy a možná se budou i trochu bát.

Gordický Uzel
KDY: 16. 11. od 10 hodin
KDE: Severočeská vědecká knihovna
ZA KOLIK: 70 korun jeden den, 100 korun celý víkend

Největší letošní deskoherní akce, při které se všichni fanoušci a všechny fanynky hraní moderních deskových a karetních her setkají, aby se bavili a utkali se proti sobě. Během akce proběhne několik turnajů o věcné ceny od našich partnerů, představení některých čerstvých novinek na českém trhu a shlédnutí nejnovějších oznámení českých vydavatelů.

Rozhovor kvůli dýni, která tu možná ani nebyla
KDY: 16. 11. od 19 hodin
KDE: Činoherní studio
ZA KOLIK: 80 korun

Dvě kamarádky, dvě židle, žádná káva. Nastává dialog o dýních, které možná nikdy nebyly. Není důležité, co je pravda: důležité je, jestli to má hlavu a patu. Jemnými prostředky se rekonstruují jednotlivé dějové linky a životní obrysy dvou žen, jejichž kavárenský dialog se z dovolenkového vyprávění postupně mění na soutěživé fabulování minulosti. Jak upřímní jsme sami k sobě?

Reinis Jaunais 
KDY: 16. 11. od 20 hodin
KDE: Čajovna u Vysmátý Žáby
ZA KOLIK: Dobrovolné vstupné

Čajovna u Vysmátý Žáby pro své návštěvníky přichystala hudební překvapení v podobě výborného litevského kytaristy.

Veřejné bruslení na Zimním stadionu
KDY: 17. 11. od 17:30
KDE: Zimní stadion
ZA KOLIK: Plná cena 40 korun/Zlevněná cena 15 korun

Zimní stadion pořádá pravidelné veřejné bruslení. Přijďte si tedy zabruslit i tuto neděli. Na místě je možnost brusle si zapůjčit.

Pacino, Prodavač a Nauzea Orchestra oslaví výročí
KDY: 17. 11. od 18 hodin
KDE: Činoherní studio

Při oslavách 30 let Sametové revoluce vystoupí na jevišti Činoherního studia trojice českých kapel, Pacino, Prodavač a Nauzea Orchestra, které pojí dohromady svoboda uměleckého projevu, svoboda dělat si věci po svém.