Vernisáž Adriana Cahová
KDY: 5. 10. od 18 hodin
KDE: Galerie Činoherního studia
ZA KOLIK: Zdarma

Umělecká fotografka z Prahy, Adriana Cahová, představí výběr z cyklu "Cahoženy", který je studií různých aspektů ženství - ať už se jedná o jeho krásu, ošklivost, přirozenost, či lyriku.

Pornografie
KDY: 5. 10. od 19 hodin 
KDE: Činoherní studio
ZA KOLIK: 230 korun, zlevněné vstupné 99 korun

Divadelní adaptace Gombrowiczova nejslavnějšího románu. Mládí a stáří, vášeň a chladný odstup, hra a současně chladnokrevná manipulace – to všechno by mohla být synonyma pro jednu krátkou životní epizodu čtyř postav: Witolda, Fryderyka, Heni a Karla. Tajemný příběh o čtyřech lidech, které náhoda svedla na jedno místo, ze kterého není úniku.

Posvícení v Brné
KDY: 5. 10. od 20 hodin
KDE:  Sál Restaurace U Kapličky
ZA KOLIK: 1 200 korun

Na posvícení v Brné zahraje country kapela Ústecký výběr a Fonotest pod vedením Milana Moravy. Všichni jsou rovněž zváni se účastnit soutěže o nejlepší posvícenský koláč v kategoriích ženy, muži a děti. Po soutěži bude následovat dražba koláčů. Vstupenky k dostání na emailu kucirci@seznam.cz, čísle 603 893 300 a v Restauraci U Kapličky.

Den architektury
KDY:  6. 10. od 10 a 14 hodin
KDE: Zastávka Vojanova ZOO a komunitní zahrada spolku Žížala na Terase
ZA KOLIK: Zdarma

Letos jsou hlavním tématem dne architektury stavby vzniklé v 90. letech v jejich historickém porevolučním kontextu. První akcí je procházka po budovách klasické moderny i postmoderny.  Sraz je v 10 hodin na zastávce trolejbusu Vojanova ZOO.  Jak vidí sídliště jeho obyvatelé a jak se jejich pohled liší od architekta či teoretika umění, můžete zjistit na diskuzi o významu zeleně v postmoderním městě ve 14 hodin v komunitní zahradě spolku Žížala na Terase.

 Mykologický den v muzeu
KDY: 6. 10. 10 - 17 hodin
KDE: Muzeum města Ústí nad Labem
ZA KOLIK: 50 korun, zlevněné vstupné 30 korun

Přehlídka nejčstějších hub, které můžete nalézt v českých lesích. A pokud patříte mezi začínající houbaře, nebo si chcete osvěžit paměť, nezapomeňte navštívit i „houbařskou“ poradnu Jiřího Rotha. Pokud si nějakým svým houbařským úlovkem nejste jistí, můžete ho rovnou donést přímo k určení.

Veřejné bruslení na Zimním stadionu
KDY: 6. 10. od 17:30
KDE: Zimní stadion
ZA KOLIK: Plná cena 40 korun/Zlevněná cena 15 korun

Zimní stadion pořádá pravidelné veřejné bruslení. Přijďte si tedy zabruslit i tuto neděli. Na místě je možnost brusle si zapůjčit.