Jednodenní síťová jízdenka Labe Elbe platí každý den a umožňuje snadné a levné cestování po Ústeckém kraji a v německém příhraničí. Pro jednoho cestujícího vyjde na 200 korun, za které se dostanete do Drážďan a zpět (jízdenka navíc platí i pro drážďanskou MHD). Jízdenka Labe-Elbe za 400 korun je až pro pět lidí bez ohledu na věk. Tu často využívají rodiny s dětmi či skupiny seniorů. Na počtu ujetých kilometrů vůbec nezáleží a počet přestupů je omezen jen dobou platnosti jízdenky. Z měst Ústeckého kraje se musí jet do Děčína, kde se přesedá na vlak do německého Bad Schandau. Odtud jedou moderní německé vlaky přímo do Drážďan.

Na hlavním Štrýclmarktu návštěvníci uvidí otáčivou čtrnáctimetrovou krušnohorskou vánoční pyramidu, která je jedním ze symbolů saských Vánoc a se svými více než 14 metry je v Guinessově knize rekordů. Na trhu bude 233 slavnostně vyzdobených stánků, kde se prodávají vánoční pochoutky a regionální řemeslné výrobky. V sobotu 6. prosince se bude na náměstí Altmarkt krájet několikatunová obří štola. V centru Drážďan se v tento den očekává přes sto padesát tisíc návštěvníků.

Ve stánku turistických informací v severovýchodním rohu náměstí budou zdarma k dostání brožury s informacemi v češtině o akcích ve vánočních Drážďanech. V rohu náměstí u kostela Kreuzkirche najdete kouzelný vánoční svět pro děti. Doporučujeme dojít na trh přes Drážďanskou vánoční míli, tedy nejrušnější obchodní zónu vedoucí od hlavního nádraží ulicí Prager Strasse k náměstí Altmarkt. Odtud pak můžete vyrazit na další trhy. V Drážďanech jich bude dvanáct včetně „après ski" ve stylu horské lyžovačky, středověkého a barokního. Vánoční trh začíná 27. listopadu a trvá do Štědrého dne. Otevřeno je denně od 10 do 21 hodin.