Jeden z nejstarších vinařských regionů v Čechách láká na pořádnou porci koncertů a sklenku dobře vychlazeného tramínu. Pod širým nebem se ve vinařství Johann W v Třebívlicích na Litoměřicku postupně představí Mňága a Žďorp, Pokáč, Tomáš Klus, David Koller a Ben Christovao. Vrcholem letní koncertní sezony pak bude podle slov Radovana Ježoviče, který za vinařství komunikuje, kapela Lucie.

„Někdejší třebívlická baronka, poslední milenka Johanna Wolfganga Goetha a současná patronka vinařství Ulrika von Levetzow, by měla radost. Ve škole na svém panství totiž podporovala obzvláště výuku hudby a zpěvu. A letos v létě si ve venkovním amfiteátru obnoveného třebívlického vinařství podávají pódium ty nejpopulárnější české kapely i sóloví zpěváci,“ tvrdí Ježovič.

Litoměřický hrozen 2016
Litoměřický hrozen se koná už v sobotu odpoledne. Přijdete ochutnat česká vína?

Série koncertů začíná v pátek 14. srpna produkcí Mňágy a Žďorp. Podle manažera kapel Tomáše Staňka začínají hlavní koncerty kolem 20. hodiny, předkapely se představí o hodinu dříve. „Areál, kde si v kouzelném prostředí vychutnáte sklenku dobrého moku, se otevírá už v 18 hodin. A jaký byl klíč pro výběr muziky? Jde o spřátelené kapely, s nimiž rádi a dlouhodobě spolupracujeme. A navíc nás spojuje láska k vínu,“ vysvětluje Staněk s tím, že areál počítá s maximálně devíti stovkami fanoušků.

Organizátoři věří, že se v kouzelném areálu vinařství Johann W podaří z této akce vybudovat tradici. „Kapely zde byly vždy spokojené. Navíc klademe důraz na komfort návštěvníků včetně kvalitního občerstvení. Vstupenky a další informace je možné získat na webu xticket.cz,“ dodává manažer.

Zájemci zde tak budou mít možnost nasát atmosféru dávných časů. Časů, kdy víno nebylo z Moravy, ale z Čech. Vinařství Johann W navazuje na mnohasetletou tradici litoměřických vinic a po náročných letech obnovy historických tratí vyladilo všechny odrůdy k dokonalosti.