Expozice, speciálně připravená výstava pro aktuální sezónu, nabízí možnost vidět rokokovou módu z doby stavby zámky a jeho fungování ve dvacátých letech 18. století.

Do konce léta tak mohou návštěvníci vidět exponáty, které nejsou jen pouhými replikami, ale přesnými kopiemi původních šatů za použití identických materiálů, technik a postupů z doby, ze které pocházejí.

Expozice seznamuje návštěvníky s ideálem krásy tehdejší epochy a poodhaluje rafinovanou eleganci a jemnou smyslnost tehdejší módy. Vystavené společenské a scénické kostýmy doplňují originální ručně vyrobené masky, jež byly používány pro různé společenské slavnosti.

Stěžejní částí výstavy je zajímavá přednáška, která upřesňuje význam vystavovaných exponátů: „Důležité je, že to není výstava o kostýmech, i když se to tak jmenuje. Kostýmy jsou jen její důležitou součástí, je to ale víceméně přednáška o pochopení tehdejší společnosti, k čemu to sloužilo a jak to vzniklo. Chceme přednáškou vyplnit mezeru v informacích o aristokracii, která není žádný čert, ale někam nás také dále posunula. Je důležité si uvědomit, že kultura a umění nevznikalo na poli při kopání brambor, ale bylo zejména výsadou vysoce společensky postavených a inteligentních lidí," uvedl architekt Mg.A. Rostislav M. Müller, kurátor výstavy, a kreativní ředitel atelieru Franzis Wussin, který se na rekreace historických kostýmů používaných ve velkolepých barokních slavnostech, operách či baletech specializuje.

Vystavené kostýmy doplňují společenské masky, které jsou rovněž vytvářeny podle historických postupů. Všechny jsou ručně zhotovené originály vyrobené klasickou metodou „Papier Maché", povrchová úprava je tvořena olejovými malbami nebo aplikacemi z ušlechtilých materiálů, např. brokátů či hedvábí. Vybrané masky lze na výstavě zakoupit a děti si v rámci doprovodného programu mohou svojí masku ručně vyrobit.