Jak manžel Heleny Olexové Antonín do přihlášky také napsal, jeho žena pracuje v obchodě a její největší zálibou je zahrada a mezi její další zájmy patří cestování, turistika, kolo a lyže. Jsou spolu už 32 let a oba mají rádi změny. Dokonce, když přijde Helena od kadeřníka, Antonín komentuje vždy výsledek a je rád, když jeho žena vypadá jinak. „Bylo to tak i tentokrát, přál si mít novou ženu," usmívá se Helena, která je díky dceři Katce už čtyři roky babičkou.

Tvůrci proměny:Produkce: Studio Jana Burdová
Photo: Jan Tůma
Kadeřník: Martina Zralá/
Studio Jana Burdová
Kosmetička: Adéla Langerová/ Studio Jana Burdová
Make-up: Monika Kačerovská/ Facedesigner Giorgio Armani
Styling: Linda Radostová/
Van Graaf

„Minulý ročník Proměn se mi moc líbil, ukazovala jsem to manželovi a myslela jsem, že na to už dávno zapomněl. Pak se mne jednoho dne zeptal: Můžu tě přihlásit? Nevěnovala jsem tomu pozornost a řekla jen ano. Byla jsem obrovsky překvapená, když jste mi zavolali, že jsem vybraná. Když jste mi navrhli krátké vlasy a k tomu blond, byl manžel nadšený. Fandili mi i moji blízcí a já se cítím moc fajn. Celou proměnu manžel prožíval se mnou," ocenila Ústečanka.

Co od proměny očekává?

„S manželem žijeme hodně rozmanitě, máme pejska, zahrádku, milujeme divadlo i operu, jezdíme na lyže a občas si zacvičím jógu. Ale začala jsem se cítit unavená, přála jsem si nějakou větší změnu, zkrátka nějaké omlazení. Nejsem žena sedící u seriálů. Potřebuji být aktivní a pozitivně myslící. Proměna byla pro mne překvapení a děkuji, že jsem to mohla zažít. Byl to pro mne zážitek, něco úžasného a nového," je nadšená, podobně jako její předchůdkyně, soutěžící číslo 4.

Z dotazníčku vyplynulo i to, že žena, kterou vždy nejvíce obdivovala, je Lady Diana. „Navíc se narodila ve stejný den jako já. Líbilo se mi, že si šla za svým, bourala konzervatizmus. Zůstávala sama sebou," tvrdí Helena Olexová. Její oblíbenou knihou je Saturnin od Zdeňka Jirotky.

Helena Olexová z Ústí nad Labem před proměnou. Helena Olexová z Ústí nad Labem po proměně.

Jana Burdová přibližuje cestu, po níž společně došly k Helenině proměně. Jak k ní hledaly inspiraci? „Když jsme navrhovali styl, který by Heleně sedl a především vycházel z Heleniny osobnosti, životního naturelu a pozitivního životního postoje, vycházelo nám jednoznačně mladě, bez obav a s energií. Naší inspiraci ještě pomohla herečka Sharon Stone. Je ve věku Heleny, je aktivní a patří mezi ženy, o kterých říkáme, že snad nestárnou. Kadeřnice Martina zkrátila vlasy do sportovního tvaru s prodlouženou konturou, což dává krátkým vlasům ženské linie. Blond barvu doplnila tmavším stínem u odrostů, aby tvář neztratila výraznost. Pak si Helenu převzala Adéla a vybrala ošetření, kterému říkáme Hodina obličejové jógy. Čtyřicet minut speciální masáže vrátí pleti svěžest a ubere několik let. Stylistka Linda navrhla zábavné módní kousky nejvíce Helenině štíhlé postavě slušel overal a mléčně bílé šaty. A nakonec jsme si všichni užili veselé fotografování. Helena ho zvládla na jedničku a z fotografií je to znát."

ŠEST ŽEN PROMĚNÍME v průběhu tří měsíců v teplickém kadeřnickém Studiu Jana Burdová. Šesti dámám pomůžeme cítit se lépe, ozdravíme jim vlasy a pleť, oblékneme je do překrásných šatů módního domu Van Graaf. Vyzkouší si a domů odnesou podzimní novinku od firmy GHD žehličku, která nepoškozuje vlasy. Dále na ně čeká novinka vlasové kosmetiky Redken Cerafill a pleťová kosmetika Armani. Nakonec si budou moci vyzkoušet práci modelek. V celé kráse je totiž vyfotografuje profesionální fotograf Jan Tůma.

Soutěž Proměny s Deníkem začala v říjnu a může se do ní přihlásit každá žena, která by chtěla zažít něco extra a záleží jí nejen na tom, jak vypadá, ale také na dlouhodobé kráse v podobě zdravých vlasů a pleti. Do soutěže se můžete zapojit jednoduchou formou. Stačí napsat na adresu promeny4@denik.cz. Uvést své celé jméno, bydliště, přiložit fotografii postavy a obličeje a připsat míry a konfekční velikost. Připište nám krátce svůj příběh. Pak stačí vložit se na čtyři dny do rukou profesionálů a nechat se hýčkat.

CO NA KAŽDOU VYLOSOVANOU ČEKÁ?

• Vlasová péče od nejlepšího kadeřnického týmu v republice ze Studia Jana Burdová

• Ošetření pleti a těla v kadeřnickém a kosmetickém studiu www.janaburdova.cz

• Den stylu v módním domě Van Graaf

• Luxusní žehlička vlasů GHD v hodnotě 4 500 Kč

• Balíček vlasové kosmetiky Redken v hodnotě 3 000 Kč

• Dekorativní kosmetika Armani

• 5 kusů fotografií od profesionálního fotografa Jana Tůmy. www.photojan.cz

CENY PRO VÍTĚZKU HLASOVÁNÍ ČTENÁŘŮ:

• Zážitek - oběd s českou herečkou Terezou Kostkovou

• Poukaz do kadeřnického a kosmetického Studia Jana Burdová Změna stylu

• Luxusní styler fén na vlasy od GHD

• Novinka vlasové kosmeticky Redken Cerafill na obnovu růstu vlasů

Soutěž pro čtenáře

V průběhu Proměn můžete odpovídat na šest soutěžních otázek. Dnes vám zadáváme čtvrtou, další zveřejníme 14. ledna, kdy představíme pátou proměněnou dámu. Na vylosované čtenáře čeká balíček vlasové kosmetiky Redken.

Třetím výhercem se stává Věra Koutská z Ústí nad Labem.

Odpověď na 4. otázku zašlete do pátku 2. ledna e-mailem na adresu promeny4@denik.cz a do předmětu vložte heslo SOUTĚŽ.

Otázka č. 4: JAK SE JMENUJE FOTOGRAF, AUTOR SNÍMKŮ PROMĚNĚNÝCH DAM VE 4. ROČNÍKU SOUTĚŽE?

V průběhu Proměn můžete hlasovat o nejpovedenější proměnu na adrese promeny4@denik.cz do předmětu mailu vložte slovo HLASOVÁNÍ. Ze všech hlasujících vylosujeme vítěze, na kterého čeká oběd s českou herečkou Terezou Kostkovou. Dostane také dárky od kadeřnického Studia Jana Burdová a partnerů GHD, kosmetiky Redken a líčení Armani.

Vítěze hlasování o nejpovedenější proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku 11. 2. 2015.