Její kariéra začala, když jí bylo 13 let, kdy také pózovala do půl těla odhalená za 12 dolarů na hodinu Salvadoru Dalímu. O dva roky později se objevila na obálce magazínu Vogue. Jak to tak bývá, ani Carmen se sebou nebyla vždy spokojena. K omlazení si vypomohla silikonovými injekcemi a před 50 lety podstoupila vyhlazení vrásek a odstranění skvrn po slunění pomocí dermabraze (odstranění horní vrstvy pokožky pomocí speciálního krému nebo elektrické frézky). Dnes již bělovlasá Carmen Dell'Orefice natáčí film o svém životě a prý chce světu ukázat, co všechno obnáší takzvaná přirozená krása.

Nejstarší aktivní modelka si v mládí zlomila nos a v 18 letech si ho nechala spravit. Nyní má za sebou dvě operace kolenního kloubu a přiznala, že ji zlobí artritida. Přestože chtěla několikrát odejít do důchodu, modelingu se stále aktivně věnuje a je tváří mnoha značek.

Američance s maďarsko-italskými kořeny Carmen Dell'Orefice patří titul nejdéle pracující modelky. Daphne o modelingu nikdy nesnila, neboť byla blázen do koní a navíc neměla patřičnou postavu. Měla široké boky i ramena, měřila 170 centimetrů a vážila přes 63 kg. Jenže kolegové ji kdysi přemluvili, aby se přihlásila do místní modelingové soutěže. Daphne s přehledem vyhrála a dalších pět let pracovala jako modelka.

Žádnou zářivou kariéru však neudělala, ta přišla až mnohem později. Teprve po svatbě a mateřské dovolené, kdy se starala o tři děti.

Do světa showbyznysu se vrátila až v 70. letech minulého století a skutečně začala její hvězda zářit až v době, kdy jí bylo 70 let. Módní guru uchvátila elegancí, ladností a především krásou. Stala se z ní supermodelka předvádějící pro velké módní domy, jako je třeba Dolce&Gabbana, a objevila se v magazínu Vogue či Marie Claire. A to vše bez plastických zásahů.

Daphne podle vlastních slov hodlá pracovat do té doby, dokud o ni bude zájem. A ten stále trvá.