Příběh pětiletého Románka z Teplic, který po dvouletém statečném boji podlehl rakovině, vyvolal obrovskou vlnu solidarity s těžce zkoušenou rodinou.

Kolegové Románkova tatínka Jaroslava Průši, který pracuje jako řidič ve společnosti Sambular Logistics v Krupce, opět nafotili nástěnný kalendář v retro stylu a nabídli ho k prodeji. Loňský výtěžek 85 tisíc korun věnovali Románkovi a jeho náročné léčbě, letos peníze pomohou nejen rodině, ale i dalším nemocným dětem.

V Sambularu počítají s tím, že letošní kalendáře půjdou stejně jako ty loňské zájemcům do celé republiky.

„Do focení kalendáře na rok 2018 se opět zapojili zaměstnanci, jen jsme se tentokrát fotili jako letušky u letadel, jako námořnice u námořních kontejnerů, vlakušky u nákladního vlaku, pánové byli u dodávek i u nového terminálu, který jsme dostavěli. Fotil se s námi i Románek, i když hotový kalendář už bohužel neviděl,“ řekla asistentka obchodního ředitele Veronika Hřebíková.

Jeden ze snímků nového benefičního kalendáře, jehož prodej pomůže Románkově rodině.
Na Teplicku zavládl smutek. Bojovník Románek své nemoci bohužel podlehl

Fotografie zachytily Románka takového, jakého si jej budou všichni pamatovat jako veselého a usměvavého chlapečka. „Kalendář budeme opět prodávat přes firemní Facebook. Stojí 200 korun a peníze věnujeme Románkově rodině, která za ně nakoupí dárečky pro ostatní těžce nemocné děti v Motole, kde byl Románek skoro jako doma. Na platby jsme zřídili účet 195144687/ 0600 s variabilním symbolem 11223344,“ připomněla Hřebíková.

Focení kalendáře si Románek užil. Jeho výslednou podobu však už neviděl. Zdroj: archiv rodiny

Kdokoli by chtěl nemocné děti podpořit, může si kalendář zakoupit i v novém terminále Sambularu v Srbicích vedle Olympie. Objednat ho lze také na mailu kalendarezaromanka2018@seznam.cz.

„Kalendáře budeme dodávat během prosince a ledna. Zájemci musí napsat své jméno, adresu, telefonní kontakt a počet kusů kalendářů. Při zasílání poštou se hradí poštovné,“ upřesnila Hřebíková.

POMOHLY I KONCERTY

Také výtěžek ze dvou benefičních koncertů, které v kostelech v Modlanech a v Teplicích uspořádali Přátelé Modlanska, dostanou nemocné děti.

„Přesto, že nás Románek opustil, na chystaných benefičních koncertech Josefa Vágnera s dětskými pěveckými sbory se nic nemění. Naopak, chceme tyto koncerty věnovat Románkovi, jeho rodině, přátelům, všem dobrým lidem, kteří mu pomáhali, ale i dětem, které se s podobnou zákeřnou chorobou potýkají,“ uvedl za pořadatele Petr Hubený.

Oba koncerty měly úžasnou atmosféru a na vstupném se vybralo 44 tisíc korun. Šek, který v závěru rodiče a bratr Románka převzali, se rozhodli věnovat na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Česko zpívá koledy 2017 Teplice
Teplicko zpívalo koledy. Zapojily se sbory, konzervatoř i děti ve školkách