Makak vyklouzl z výběhu a v samotné zahradě příliš dlouho nepobyl. Pravděpodobně se pohyboval lesem směrem ke Škrabkám. „Snažíme se mapovat jeho pohyb. Již nyní víme, že je mimo zahradu. Před chvílí nám hlásili, že jej viděli na Červeném Vrchu,“ řekl Deníku během pátrání po opici zoolog Roman Řehák. Se svými kolegy se tak hned vydal na sousední kopec.  

Dvě mláďata želv dlaždicovitých mají nyní velmi měkký krunýř a zůstávají prozatím v zázemí. První rozmnožení tohoto druhu v evropských zoologických zahradách je výsledkem patnáctiletého snažení týmu kurátora Petra Velenského
Patnáct let práce se vyplatilo. V pražské zoo se vylíhla mláďata ohrožené želvy

Chovný samec makaka chocholatého je v děčínské zoologické zahradě teprve několik dní. Minulý týden v pátek jej totiž přivezli ze zoologické zahrady v Lisieux ve Francii. Svobody si nakonec čtrnáctiletý makak dlouho neužil. Okolo 13. hodiny se jej totiž podařilo odchytit u Teplické ulice na pomezí Podmokel a Dolního Oldřichova. Do pátrací akce se zapojili i lidé z Děčínska, kteří do zoo volali a mapovali jeho pohyb.

Narozen v Nizozemsku

Opičák, který se narodil v Nizozemsku, na útěku vlezl do jedné z dílen na Teplické ulici, kde si sedl doprostřed místnosti. Žena, která ve firmě pracuje, o jeho útěku věděla a hned jej poznala. Opatrně a potichu proto zavřela všechny světlíky a následně i dveře do dílny. Následně pak mohla přivolat zoology ze zahrady, kteří si pro makaka společně s veterinářkou přijeli.