Pozor si musí dát na výluku v úseku Dubí - Moldava způsobenou sesuvem trati. Místo motoráčků jezdí teď z Oseka na Moldavu autobusy.

Z DUBÍ JEN AUTOBUSEM

„Až do 3. září jezdí čtyři páry vlaků a výlukových autobusů denně. Vlaky jezdí do úvraťové stanice Dubí. Pokud chtějí turisté navštívit horské obce Mikulov, Nové Město v Krušných horách a Moldavu, tak musí přestoupit do autobusů náhradní dopravy ČD ve stanici Osek město," vysvětlil Martin Müller, předseda Klubu přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava o.s.

Motoráčky na železniční trati stopl sesuv letos v březnu. Podle posledních informací by SŽDC mohla začít opravovat problémové místo již tento měsíc. Ale jestli to tak skutečně bude, není v tuto chvíli jasné. Do řízení vstoupili totiž památkáři a čeká se na jejich vyjádření.

Vlaky do hor na trati Most - Moldava využívá spousta turistů i sportovců.
Novela by asi pohřbila Moldavskou dráhu. Obce jsou kategoricky proti

„V případě bezproblémového průběhu by práce na opravě mohly začít již v průběhu června. Dle výsledků analýz byl korigován časový průběh prací. Nově se předpokládá, že opravné práce budou probíhat v průběhu nejen v průběhu letošní stavební sezony, ale úplné dokončení sanačních prací bude završeno až v průběhu příštího roku," napsal ve vyjádření pro obce podél trati Jindřich Kušnír, ředitel odboru drážní a vodní dopravy ministerstva dopravy.

REKONSTRUKČNÍ PRÁCE

I když se na příčině nesjízdnosti tratě na Moldavu, tedy na sesuvu náspu nad Mikulovem prozatím nepracuje, přesto na Moldavské dráze probíhají rekonstrukční práce. A to jak v úseku Hrob - Dubí, tak v úseku Nové Město - Moldava. Od portálu novoměstského tunelu přes zastávku Mikulov-Nové Město až před nádraží Moldava se obnovuje zhruba 1800 metrů kolejí.

„Šlo o plánovanou akci, o které bylo rozhodnuto už loni. Pro nás je důležité, aby začaly práce i na sesuvu. Od lidí máme informace, že jízda náhradní autobusovou dopravou není to pravé ořechové," řekla místostarostka Moldavy Eva Kardová.

Pravidelný provoz na Moldavské dráze skončil koncem roku 2011. Motoráčky jezdí do hor o prázdniny, svátky a víkendy.

Arriva na autobusové lince Teplice –  Praha. Ilustrační foto.
Na lince Teplice - Praha mohou vznikat zpoždění kvůli uzavírkám