Ve směru na Prahu se po osmé hodině ráno srazily dva osobní automobily a dvě dodávky. „Na místě je jeden mrtvý člověk,“ informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Na 45. kilometru ve směru na Prahu byl provoz zcela zastaven. Zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník uvedl, že při nehodě jedna osoba utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla. „Další osoba s vážnějšími zraněními byla transportována do ústeckého traumacentra. Další dva lidé utrpěli naštěstí jen lehká zranění a po ošetření záchranáři zůstali na místě,“ doplnil Voleník. 

Litoměřická policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že vyšetřování si v tuto chvíli převzala dálniční policie v Nové Vsi na Mělnicku. „Nehodu k vyšetřování si následně převezme služba kriminální policie v Litoměřicích,“ sdělila Hyšplerová. 

V havarovaném voze na dálnici D8 nedaleko Mnetěše zahynuli dva lidé
Dálnici D8 ve směru na Ústí uzavřela tragická nehoda. Vyžádala si dva životy

Podle informací Deníku byla příčinou hromadné nehody pravděpodobně chyba starší řidičky, která přijela na čerpací stanici Benzina ve směru od Lovosic. Při vyjíždění však odbočila doleva a v protisměru zamířila zpět na Lovosice. Právě tato řidička měla následkům nehody na místě podlehnout.

Markéta Johnová, mluvčí mělnické policie, pod kterou dálniční oddělení v Nové Vsi spadá, potvrdila, že policisté pracují i s možností, že příčinou nehody byla právě jízda v protisměru. „Veškeré příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou nyní v šetření dálničního oddělení Nová Ves,“ poznamenala Johnová s tím, že střet dvou osobních aut a dvou dodávek bude na místě dokumentovat také policejní dron ze středočeského krajského ředitelství, který policie využívá zejména při vyšetřování vážných dopravních nehod.