„Vstup je volný a cena za jednotlivá jídla symbolická," vzkazují návštěvníkům z řad gurmánů Daniela Zdislava Klimešoová s manželem Mirkem, kteří stojí za organizací celého festivalu jídla.

Kde vznikl nápad něco takového udělat v Teplicích?

„Inspiroval nás loňský Street food festival v Praze."

Jídla budete připravovat přímo na místě?

„Vzhledem k podmínkám na farní zahradě je nutné, aby některé pokrmy byly alespoň částečně předpřipraveny, ale co bude možné, se bude chystat na místě. Grilování a tepelné úpravy budou probíhat rozhodně přímo na místě. Všichni, kteří budou nabízet jídlo, budou mít zdravotní průkazy. Vše bude nabízeno v malých degustačních porcích."

Co je motivem celého festivalu?

„Tím stěžejním by mělo být vzájemné setkání, posezení, popovídání v piknikovém duchu. Pro děti bude k dispozici trampolína. Bude i nějaký doprovodný program." (pem)