Pátou soutěžící je pětatřicetiletá Katka Jouglová ze Mstišova. Kateřina je typická maminka na mateřské dovolené. Mohla by být úplně v pohodě, má dvě malé děti, manžela, se kterým si rozumí. K tomu má ale ještě jednoho velkého kritika – sebe samu.

Známe to všichni – ten neúprosný hlas v hlavě, který ihned zhodnotí vše, co jsme udělali nebo neudělali. Většinou z téhle sebekritiky nevyjdeme moc dobře. Když to trvá moc dlouho, sebevědomí je to tam.
 
Katka to ale nevzdává a říká: „Těším se do práce, až děti povyrostou a do té doby chci pro sebe taky něco udělat.“ Proměna ji nastartovala, jak očekávala – vytřídila šatník, zbavila se kousků ve stylu „myška“ a začala se jinak líčit.
 

NAŠLA SE V NOVÉM ÚČESU I OBLEČENÍ

„Když jsme se s Katkou viděly dva týdny po proměně, byla nápadně hezká. Jak žena bývá, když je se sebou spokojená,“ popsala výsledek proměny autorka projektu Jana Burdová.

„Pracovat s Káťou nebylo úplně jednoduché. Byla k sobě fakt hodně kritická. Ale také objektivní a otevřená ke změnám. V klidu nechala za sebou svůj starý účes a našla se v tom novém. Příliš světlou blond jsem probarvila odstínem Rose Gold, jehož sytost Katku úplně rozsvítila,“ říká stylistka Adéla a dodává: „to hlavní nakonec  – využila jsem přirozenou vlnitost Katčiných vlasů – pak to teprve bylo ono. Prostě přirozeně a sexy. To je nový styl pro odvážnou Kateřinu.“

Markéta Macháčková po proměně.
Proměna s Deníkem vrátila Markétě sebevědomí

A co na sebe?  Nemohli jsme se shodnout, v čem se nám líbí nejvíc. Bílá košile a džíny, nebo jemné, černé šaty? Obojí je super. Červená barva také skvělá – Káťa zářila.

„Stále se v módě hledám. Nevím, co mi sluší, tohle je pro mne super zkušenost. Děkuji celému týmu Jany Burdové za spolupráci, hodně mi to dalo. Plánuji doplnit svůj šatník o šaty na večírek a také botičky,“ raduje se Katka.

Jak účastnice našich Proměn na závěrečném večírku s vyhodnocením přiznávají, největší obavy mívají z fotografování. Jestli je měla i Káťa? Pokud ano, nedala to na sobě znát a s fotografem Milanem Stryjou spolupracovala jako správná profesionálka – a ještě něco navíc – dokázala být před objektivem sama sebou.

Ilustrační foto.
PROMĚNY S DENÍKEM: Petra se nebála ani výrazné změny

Přesto všechno je toto jen začátek cesty. Ta pravá proměna se odehraje uvnitř teprve časem. Zato je však napořád.
 

TVŮRCI PROMĚNYProdukce: Studio Jana Burdová
Photo: Milan Stryja/www.milanstryja.com
Vlasy: Adéla Trnková/www.janaburdova.cz
Make-up: Jana Sůvová/Facedesigner Giorgio Armani Beauty
Styling: Linda Radostová/Van Graaf