Řada manažerů a značně vytížených lidí proto sahá k různým druhům networkingových akcí, seznamek a obchodních setkání, které slibují pestré kontakty či výběr partnera „na míru".

Seznamování přímo „na zakázku"

Novou a zajímavou službou v České republice je Business & Pleasure Networking. Jedná se o kombinaci networkingové (tvoření sítě kontaktů pozn. red.) akce zaměřené na business a neformálního setkání s příjemnými a inteligentními lidmi, mezi kterými je pravděpodobná souhra a vzájemná prospěšnost.

„Naším cílem je seznámit co nejvíce lidí navzájem a dát jim tak za krátký časový úsek prostor pro vytvoření nových kontaktů. Jak je následně využijí je již zcela na nich," vysvětluje zakladatelka tohoto projektu Lenka Schánová a dodává: „Hravě, efektivně a zcela přirozeně propojujeme lidi podobného zaměření, vzdělání a postavení, a to způsobem, který je přijatelný pro každého bez rozdílu pohlaví či věku."

Jak to tedy funguje ve skutečnosti?

Na akcích Business & Pleasure Networking se setkávají lidé v klubové atmosféře, aniž by pocítili nějaký společenský či individuální nátlak. Pozvaných bývá kolem čtyř desítek lidí, kteří jsou rozděleni do malých skupin. V průběhu večera se skupiny mění, a účastníci se tak dostanou do kontaktu se všemi pozvanými. Bez stresu, studu či přetvářky jsou navazovány vztahy, a to řízeným způsobem pod vedením profesionálů.

Pro koho je seznamka určena?

Business & Pleasure Networking ale není otevřenou akcí pro každého. „Pečlivě dbáme na výběr pozvaných lidí a vybíráme ty, kteří odpovídají naší vlastní filozofii. Tedy příjemné, úspěšné, vzdělané a inteligentní lidi, kteří pracují sami na sobě, stojí o nové kontakty a respektují ostatní. Naším cílem je vzájemně propojovat jednotlivce na obchodní i soukromé úrovni, nikoli podporovat klasické rychloseznamování," vysvětluje Lenka Schánová.