O pohybu těchto již odrostlých vlčat nemají ochranáři mnoho zpráv, tak jen obecně: Vlčí mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo květnu. V jednom vrhu jich může být od čtyř do šesti, zřídka také více nebo méně. Už ve třech měsících chodí se smečkou na lov a v osmi měsících se společných lovů účastní aktivně.

Většina mláďat ale nepřežije první rok života. „Úmrtnost bývá okolo 60 procent,” uvádějí ochranáři na webových stránkách šelmy.cz. „Vlk se může v přírodě dožít dvanácti až patnácti let,” dodávají.

Soud se zabýval kauzou úvěrového podvodu, obžalovaní jsou vazebně stíhaný Simon Rafael (v černém triku), vězeň Miroslav Dužda (v bílém triku) a Pavol G., stíhaný na svobodě (v černé košili).
Pražané si brali půjčky na nemajetné z Ústecka, jejich příjmy fixlovali v Pohodě

Podle posledních dostupných údajů mají vlci svá teritoria v horských partiích Chomutovska a Teplicka. Zabydleli se také ve Vojenském újezdě Hradiště v Karlovarském kraji, výskyt byl dále potvrzený v Lužických horách, Českém Švýcarsku či Šluknovském výběžku.

Vysokohorský trek kolem Mont Blancu.
Týden kolem střechy Evropy. Hlídají krásný Mont Blanc draci a démoni?

Mohlo by vás zajímat: Podívejte se, koho najdete v Zoo Ústí nad Labem místo slonů

Zdroj: Janni Vorlíček